Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van Valiliğinden ‘Bostaniçi’ Açıklaması

Van Valiliği, Bostaniçi mahallesindeki çatışmayla ilgili bir açıklama yayınladı.Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak, istihbarat birimleri ile güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van Valiliği, Bostaniçi mahallesindeki çatışmayla ilgili bir açıklama yayınladı.
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak, istihbarat birimleri ile güvenlik kuvvetleri tarafından koordineli çalışma yürütülmektedir" denildi. Açıklamada, bu kapsamda İpekyolu ilçesi Bostaniçi mahallesindeki halı saha civarında 28 Mart 2016 günü sözde sivil savunma birlikleri (YPS) içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının buluşma yapacağı şeklinde bilgi alındığı belirtilerek "Aynı gün saat 15.30 sıralarında bahse konu yere intikal edilmiştir. Halı saha yanında görülen iki örgüt mensubuna, Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim olmaları konusunda gerekli çağrı yapılmış, ancak şahıslar bu çağrıya ateşle karşılık vermiştir. Yaşanan silahlı çatışmada bölücü örgüt mensubu Harun Pala kod adlı U.Ç. isimli şahıs ölü, Y.G. isimli şahıs sağ ele geçirilmiştir" denildi.
Valilik açıklamasında şu bilgi yer aldı: "Çatışma sonrasında olay yerinde yapılan incelemelerde 2 kullanıma hazır F-1 parça tesirli el bombası, 4 bomba yapımında kullanılan elektronik devre kartı, bomba tertibatında kullanılan bir akü, bir tabanca, biri tabancaya takılı iki şarjör ve çok sayıda 9 milimetre fişek ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; ilgili mevzuat çerçevesinde valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.