Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van Gölü’nden 2 ceset daha çıkarıldı

VAN GÖLÜ’NDE KAÇAK GÖÇMENLERİ TAŞIRKEN BATAN VE ÇARPANAK ADASI AÇIKLARINDA 106.5 METRE DERİNLİKTE TESPİT EDİLEN TEKNEDEN 2 CESEDİN DAHA ÇIKARILMASIYLA HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMENLERİN SAYISI 31’E ULAŞTI.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van Gölü’nden 2 ceset daha çıkarıldı

Van Gölü’nde kaçak göçmenleri taşırken batan ve Çarpanak Adası açıklarında 106.5 metre derinlikte tespit edilen tekneden 2 cesedin daha çıkarılmasıyla hayatını kaybeden göçmenlerin sayısı 31’e yükseldi.

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi’nde 27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş için yapılan kayıp ihbarının ardından Medeni Akbaş, 28 Haziran günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak jandarma ekiplerine teslim edilmişti. Medeni Akbaş’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Sedat Akbaş ile yaklaşık 60 kaçak göçmenin bulunduğu değerlendirilen teknenin battığı bölgede arama çalışması başlatılmıştı. Van Jandarma Sualtı Timi, JAK Sualtı Timi, Deniz Kuvvetleri ROW Timi ve Sahil Güvenlik ROW Timi’nin katıldığı çalışmalarda Çarpanak Adası açıklarında 106.5 metre derinlikte tespit edilen teknedeki cesetler ROW cihazıyla çıkarılmaya devam ediyor. Şimdiye kadar kaçak göçmenlere ait olduğu değerlendirilen 13 ceset su yüzeyinde bulunurken, 16 ceset ise tekneden çıkarılmıştı. Bugün devam eden çalışmalar sonucunda 2 cesedin daha çıkarılmasıyla toplam ulaşılan ceset sayısı 31 oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.