Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van Emniyeti’nden “Hendek” Açıklaması

Van Emniyet Müdürlüğü, kentte yapılan hendek kazma girişimleriyle ilgili bir açıklama yayınladı.Van İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “9 Ağustos 2015 günü saat 21.30’da ilimiz Hacıbekir Mahallesi’nde bazı sokakların...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van Emniyet Müdürlüğü, kentte yapılan hendek kazma girişimleriyle ilgili bir açıklama yayınladı.
Van İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “9 Ağustos 2015 günü saat 21.30’da ilimiz Hacıbekir Mahallesi’nde bazı sokakların hendek kazılmak suretiyle trafiğe kapatıldığı bilgisi alınması üzerine görevlilerimiz derhal bölgeye intikal etmişlerdir. Adı geçen mahalledeki Doğu Caddesi’nin hendek kazılmak suretiyle trafiğe kapatıldığı ve hendeği kazan iş makinesinin olay yerinde olduğunun görülmesi üzerine anında müdahale edilerek yol trafiğe açılmış, bir belediyeye ait olan iş makinesine el konularak operatörü gözaltına alınmıştır. Söz konusu müdahale sırasında personelimize ve araçlarımıza karşı molotoflu, taşlı, el yapımı patlayıcılı ve ateşli silahlı saldırılarda bulunulmuştur. Bu şahıslara karşı sulu ve gazlı müdahalenin yanı sıra ateşli silah kullanan şahıslara karşı da silah kullanmak suretiyle müdahale edilmiştir. Bu müdahaleler devam ederken 3 şahsın yaralı olarak hastanelere intikal ettikleri tespit edilmiştir. Bu şahıslardan O.Y. isimli şahsın kolundan yaralı olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı; diğer şahıslar N.İ. ve T.Y.’nin yaralarının hafif olduğu görülmüştür. Yapılan çalışmalarda O.Y.’nin terör örgütü mensubu olduğu ve güvenlik kuvvetlerimize atmak istediği patlayıcı maddenin elinde infilak etmesi sonucu yaralandığı, N.İ.’nin ise kayıp olduğuna ilişkin müracaatın bulunduğu, kayıp olduğu süre içerisinde terör örgütü içerisinde faaliyette bulunduğu, O.Y.’nin elindeki patlayıcının infilakı sırasında yaralandığı, T.Y.’nin ise aynı patlamada şarapnel etkisi ile yaralandığı, terör örgütü adına faaliyette bulunmaktan dolayı müdürlüğümüzce hakkında işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Yukarıda belirtilen saldırı eylemlerini organize, sevk ve idare ettikleri değerlendirilen adı geçen şahıslar hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla adli işlemlere başlanmıştır. 10 Ağustos 2015 günü ilimiz Bayırlı Sokak’ta iki şahsın yaralandığı gerekçesiyle ambulans çağrılması üzerine yapılan çalışmalarda, uzman ekip tarafından olayın meydana geldiği evde yapılan incelemelerde patlayıcı madde artıklarının bulunması üzerine Ö.İ. ve M.İ. isimli iki şahsın kendi kontrollerinde bulunan patlayıcı maddenin infilakından dolayı yaralandıkları değerlendirilmektedir. Halen hastanede tedavi altında bulundurulan adı geçenler hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla adli işlem başlatılmıştır” denildi.
Bölgede hendek kazan veya kazdığı değerlendirilen üç iş makinesinin zapt edildiği ifade edilen açıklamada, “Operatörleri ve bunları bu bölgeye sevk eden diğer ilgililer hakkında da adli işlemlere başlanmıştır. Yukarıda belirtilen olaylar sırasında müdürlüğümüze ait bazı araçlarda hasar meydana gelmiş olup, personelimizde yaralanma veya can kaybı meydana gelmemiştir. Halkın huzurunu bozmaya yönelik bu tür eylemlerin sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Van halkı tarafından tasvip edilmediğini biliyoruz. Kadirşinas Van halkının bu tutumunun bundan sonraki çalışmalarımızdaki en önemli motivasyon kaynaklarımızdan birisi olacağına inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.