Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Tapsız: “Roket Atılan Yerler Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından Tespit Edildi, İmha Edildi”

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, atılan roketlerin yerlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edilip, imha edildiğini söyledi.Vali Süleyman Tapsız, yaralıları ziyaretinden sonra hastane çıkışında yaptığı açıklamada, saat 18.30...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 21:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 21:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Tapsız: “Roket Atılan Yerler Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından Tespit Edildi, İmha Edildi”
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, atılan roketlerin yerlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edilip, imha edildiğini söyledi.
Vali Süleyman Tapsız, yaralıları ziyaretinden sonra hastane çıkışında yaptığı açıklamada, saat 18.30 sıralarında Suriye’den özellikle DEAŞ bölgesinden Kilis kent merkezine 3 roket atıldığını ifade ederek, “12 vatandaşımız yaralandı. Şu anda devlet hastanesinde yaralılarımızı ziyaret ettim. 7 vatandaşımız hafif yaralı, inşallah az sonra taburcu edilecekler, diğer 5 vatandaşımızdan ikisi durumu ağır, ameliyattalar, diğer 3 yaralımız da ortopedik yaraları var, onlar da ameliyata alınacaklar. Ama onların durumları, Allah’a şükür iyi, özellikle karşı taraftan roketin atıldığı yerler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edildi, imha edildi, etkisiz hale getirildi. Suriye tarafından çatışmalar devam ediyor. Yakından takip ediyoruz. Zaman zaman sınırımızda Özgür Suriye Ordusu ile muhalifler, bazı köyleri ele geçiriyor. Zaman zaman DEAŞ tekrar ilerliyor. Dolayısıyla sınırımızda sıcak bölgedeyiz. Çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmalar neticesinde de zaman zaman havan mermileri, sınıra yakın yerlere düşüyor. Kazara, ama bazen bilinçli bir şekilde kent merkezine roketler atılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bunlar atıldıktan sonra bunları tespit edip yerle bir ediyorlar. Bundan sonra atılma durumu var mı bunu bilemeyiz. Karşımızda bir devlet yok. Bir otorite yok. Bir terör örgütü var. O nedenle bizim hudut birliklerimiz gerekli cevabı fazlasıyla angajman kuralları gereği, fazlasıyla veriyorlar. Orada ciddi zayiatlar da oluşturuyorlar. Ben özellikle yaralı vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan acil şifalar temenni ediyorum. Hem ailelerine hem de milletimize geçmiş olsun diyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.