Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Ercan Topaca, Başkent’te bin polisle yapılan asayiş uygulamasını denetledi

Başkent’te Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirdi.Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamu güvenliğini sağlamak amacıyla yaklaşık bin polisin katıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 01:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 01:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Ercan Topaca, Başkent’te bin polisle yapılan asayiş uygulamasını denetledi
Başkent’te Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirdi.
Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamu güvenliğini sağlamak amacıyla yaklaşık bin polisin katıldığı asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Saat 21.30 civarında başlayan asayiş uygulamasında polis ekiplerinin yoğunluk noktası Altındağ ilçesi oldu. Zırhlı polis araçlarının da kullanıldığı uygulamada, 9 bin kişi üzerinde GBT sorgulaması yapılırken, bin 250 civarındaki araç da uygulama kapsamında arandı. Uygulama noktalarından biri olan Atıfbey Mahallesi’ne gelen Ercan Topaca, uygulamayı yerinden izledi. Topaca’ya Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan, Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar da eşlik etti.
Uygulama hakkında bilgi veren Ankara Valisi Ercan Topaca, “Bu akşam bir huzur operasyonu icra ediyoruz. Yaklaşık bin civarında polisimiz bu operasyonda görev alıyor. Bunun amacı kamu güvenliğini sağlamak. Yasadışı durumlarla ilgili gerekli yasal işlemleri yapmak maksadıyla halkımızın huzurunu, rahatını bozan kişiler, olaylar varsa onları önlemek maksadıyla yapıyoruz. Bu kapsamda araçlar üzerine, kişiler üzerinde uygulama yapıyoruz. Şu ana kadar yapılan uygulamalarda yaklaşık 9 bin civarında kişi üzerinde GBT sorgulaması yapıldı. Bunlar içinde 11 kişi değişik suçlardan arana kişilerdi. Onlar yapılandı. Ayrıca bin 250 civarında oto üzerinde de uygulama yapıldı, bulardan bunlardan 6 adet otomobil şuan itibariyle yakalanmış durumdadır. Bir ruhsatsız tabanca, 7 tane de ruhsatsız av tüfeği alınmış durumdadır. Bundan sonra ihtiyaç duydukça kentimizin değişik bölgelerinde de zaman zaman bu tür uygulamalar olacaktır. Bu sık sık yapılması gereken ama vatandaşlarımızın da hayatını zorlaştırmadan yapmamız gereken bir uygulamadır. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde bunlara devam edeceğiz. Verdiğimiz bir rahatsızlık varsa da vatandaşımızın anlayışını bekliyoruz” diye konuştu.
Ardından mahallede bulunan bir kahvehaneye giren Topaca ve diğer yetkililer, Atıfbey Mahallesi Muhtarı Kenan Han’na mahalle hakkında bilgi aldı. (CNR-
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.