Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vahşi Cinayetin Arkasından Defineciler Çıktı

Kahramanmaraş’ta iki yıl önce işlenen vahşi cinayetin arkasından defineciler çıktı. Cinayet baş şüphelisi Ahmet K. operasyon sırasında kaçarken, biri kadın 5 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Onikişubat ilçesine bağlı...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ta iki yıl önce işlenen vahşi cinayetin arkasından defineciler çıktı. Cinayet baş şüphelisi Ahmet K. operasyon sırasında kaçarken, biri kadın 5 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Onikişubat ilçesine bağlı Çınarpınar Mahallesi’nde Musalı Obası mevkisinde 18 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen olayda, başları ezilerek ve benzin dökülerek yakılan Emine ve Ali Demir cinayetlerinin aydınlatılması için Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro’dan 10 kişilik özel ekip kuruldu.
Cinayet büro ekipleri, Ali Demir’in öldürüldüğü hafta içerisinde olay yerine 1 kilometre uzaklıkta bulunan kardeşi İsmail Demir’e ait tarlada define arandığını tespit eti. Define arayan kişilerin kimlik tespiti için harekete geçen polis, olaydan 1 hafta sonra Ali Demir’in taziye evinin penceresine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarf bırakıldığını belirledi.
Polis, cinayetin detaylı şekilde anlatıldığı ihbar mektubunda yaşlı çifti öldürenlerin mahallede yaşayan başka kişilere yönlendirmek istediğini tespit etmesiyle, ihbar notunu yazan kişinin bulunması için çok sayıda kişinin el yazı örneğini aldı.
İhbar mektubunda yazılan ve cinayeti işledikleri iddia edilen kişilerin olayla ilgilisi olmadığını belirleyen polis, define sırasında tarlada bulunan bazı kaya parçalarının altın atölyelerine götürüldüğünü tespit etti.
Vahşice öldürülen Ali Demir’in definecilerle bir araya geldiği bilgisine ulaşan polis, ihbar mektubunu yazan kişinin define arayan kişiler arasında bulunan Ahmet K.’nin yeğeni 37 yaşındaki Melek O. olduğunu saptadı.
Özel ekip tarafından Kahramanmaraş’taki evinde gözaltına alınan Melek O., dayısı Ahmet K.’nin, bir gün kanlı elbiselerle evine geldiğini ve onun talebiyle parmak izi çıkmaması için de eldiven kullanarak mektubu yazdığını itiraf etti. Dayısı Ahmet K.’nin kanlı elbiselerini yok ettiğini anlatan Melek O., definecilerle birlikte öldürülen çiftin evine gidip çıkan tartışmada cinayet işlendiğini söyledi.
Melek O., kazı yapılan tarlada 1 gün önce define sanılan kapağın bir gün sonra yerinde olmaması üzerine dayısı Ahmet K.’nin şüphelendiği Ali Demir’in çalmış olabileceği iddiasıyla tartıştıklarını söyledi. Melek O.’nun ifadesiyle soruşturmayı genişleten polis, Kahramanmaraş’ta yaptığı eş zamanlı operasyonla define arayan grupta yer alan ve olay yerinde DNA’sı bulunan Duran K., Murat Y., Ali A. ve Bekir V.’yi gözaltına aldı. Cinayeti işlediği belirlenen Ahmet K.’ye ulaşamayan ekipler, kendisiyle birlikte olduğu öne sürülen 4 şüpheliyi de sorguladı.
Şüphelilerin ifadelerinde, define aranan tarlada tarihi eser olduğu düşünülen kapak bulunduğunu ancak bir gün sonra yerinde olmadığının görülmesi üzerine bu kapağı almış olabileceği düşüncesiyle Ahmet K. ile Ali Demir arasında tartışma çıktığını ve çiftin öldürüldüğünü anlattı. Define amacıyla kazı yaptıklarını kabul eden ancak cinayeti reddeden şüpheliler, öldürülen Ali Demir ile Ahmet K.’nin define sırasında bulunan maden nedeniyle evde tartıştıklarını ancak kendilerinin bu sırada olay yerinden ayrıldıklarını söyledi.
Emniyetteki ilk ifadelerinin ardından biri kadın 5 şüpheli, güvenlik önlemleri arasında Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmesiyle birlikte adliyeye sevk edildi.
Yaşlı çifti öldürüp benzin dökerek yaktığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet K.’nin 2001 yılında Muğla’da yine define kazısı sırasında tartıştığı Bekir Kabaağıl’ı balyozla kafasını ezerek öldürdüğü ve bu suçtan uzun süre cezaevinde yattığı, hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında birden fazla kişiyi tasarlayarak ve canavarca hisle öldürmek suçundan işlem başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.