Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üzerinde Türk Bayrağı bulunan şüpheli paket kenti karıştırdı

Eskişehir’de, bir bisikletin selesinde duran ve üzerinde ‘Türk Bayrağı’ olan karton kutu, şüpheli paket sanılınca yaklaşık bir saat boyunca çevrede paniğe neden oldu.Edinilen bilgilere göre, 2 Eylül caddesinde park edilmiş bir bisikletin...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de, bir bisikletin selesinde duran ve üzerinde ‘Türk Bayrağı’ olan karton kutu, şüpheli paket sanılınca yaklaşık bir saat boyunca çevrede paniğe neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, 2 Eylül caddesinde park edilmiş bir bisikletin selesinde duran ve üzerinde ‘Türk Bayrağı’ bulunan karton kutuyu gören vatandaşlar, durumdan şüphelenerek polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede geniş çaplı önlemler alarak vatandaşları uzaklaştırdı. Bir süre sonra, caddenin bütün giriş ve çıkışları güvenlik şeridiyle kapatıldı.
Vatandaşlar şeridi geçerek caddeye girmek istedi
Bu sırada etrafta meraklı gözlerle olayı izleyen vatandaşlar, güvenlik şeridini aşarak caddeye geçmek istedi. Polisin tüm müdahalelerine rağmen bekleyen vatandaşların bazıları şeridi açarak caddeye girdi, bazıları ise tramvay durağına geçmek istedi. Olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra, tedbir amaçlı itfaiye ekipleri de intikal etti. Şüpheli kutuyu fünye ile patlatmak için hazırlıklarına başlayan bomba imha uzmanları, bisikletin yanına gelerek incelemeler başladı. Hazırlıklarını tamamlayan ekiplerin, fünyeyi patlatma öncesi tam sirenin çaldığı esnada bisikletin sahibi olay yerine geldi.
Vatandaşlar yaşlı adama tepki gösterdi
Olay yerine gelen ve her şeyden habersiz bisikletinin yanına gitmek isteyen yaşlı adam, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Polis ekiplerine bisikletin sahibi olduğunu söyleyen şahıs, bağlı olduğu ağaçtan kilidini çözerek, kutuyu etraftakilere gösterdi. Güvenlik şeritleri çözüldüğü esnada hayat normale dönerken, çevredeki vatandaşlar ise derin bir nefes aldı. Bu sırada vatandaşların bazıları ise, ’bu kadar insana yazık değil mi?’ diyerek yaşlı adama tepki gösterdi. Yaşlı adama saldırmak isteyen çevredekileri ise, polis ekipleri sakinleştirerek uzaklaştırdı. Şahıs, polis ekibi yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.
Trafiğe ve geçişe kapatılan cadde, yaklaşık bir saat sonra normale döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.