Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyuşturucu kullandığı iddia edilen tır şoförü direksiyon başında fenalaştı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde direksiyon başında baygınlık geçiren tır şoförünün kontrolünden çıkan aracı, yolun karşısına geçmek için bekleyen temizlik işçisi imdat frenini çekerek durdurdu. Önce tansiyonunun...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde direksiyon başında baygınlık geçiren tır şoförünün kontrolünden çıkan aracı, yolun karşısına geçmek için bekleyen temizlik işçisi imdat frenini çekerek durdurdu. Önce tansiyonunun düştüğünü öne süren şoför, trafik polislerine bonzai kullandığını itiraf etti. Tır şoförü, "Sigarama birisi koymuş, ama kim koydu bilmiyorum, kaçtı" dedi.
Çorlu ilçesinin İstanbul çıkışında meydana gelen trafik kazasında faciadan kıl payı dönüldü. Edinilen bilgiye göre, Çorlu’dan İstanbul istikametine seyreden A.C. idaresindeki 06 FC 0799 çekici plakalı tır yolda yalpalamaya başladı. Şoförün direksiyon başında bayıldığını gören ve o an karşıdan karşıya geçmeye çalışan Çorlu Belediyesinin temizlik firması Ortem çalışanları, tırın kapısını açarak imdat frenini çekti ve aracı durdurdu. Direksiyon başında yarı baygın haldeki sürücünün kalp krizi geçirdiğini zanneden ve meydana gelebilecek büyük bir kazayı önleyen işçiler, polis ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi.
112 Acil Servis İstasyonun önünde meydana gelen kazaya kısa sürede ulaşan sağlık görevlileri, ayılmaya başlayan tır şoförünün kalp krizi geçirmediğini alkol ya da uyuşturucu madde aldığını belirledi. 112 görevlilerinin defalarca "ne içtin?", "ne kullandın?" sorularını cevapsız bırakan tır şoförü A.C. uykusuz ve yorgun olduğunu, tansiyonun düştüğünü ve gözlerinin karardığını söyledi.
Vatandaşlar yaşanan olayların ardından tırın anahtarını alarak sürücünün yoluna devam etmesini de engelledi. Sağlık görevlilerinin sorularını yanıtsız bırakan tır şoförü, anahtarı bulmaya çalışarak yoluna devam etmek istedi. Çevredeki vatandaşlara ve sağlık görevlilerine tırın anahtarını soran ve yoluna devam edeceğini söyleyen sürücü, ısrarlı sorulara rağmen ne kullandığını söylemedi. 112 Acil Servis ekipleri polis gelene kadar tır şoförünün uzaklaşmamasını ve aracının yanında beklemesini istedi.
Alkol testinde sıfır promil çıktı
Bir süre sonra kazanın yaşandığı yere gelen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri de, tır şoförü A.C.’ye ne kullandığını sordu. Polis ekiplerinin sorusunu yanıtsız bırakan sürücü alkolmetre ile alkol testine tabi tutuldu. Konuşmakta ve yürümekte zorlanan sürücü sıfır promil çıkınca trafik ekipleri bir kez daha ’ne içtin?’ sorusunu sordu.
Bonzai içtiğini itiraf etti
Polis ekiplerinin ısrarlı sorularının ardından A.C. bonzai içtiğini itiraf ederek, "Sigarama birisi koymuş, ama kim koydu bilmiyorum, kaçtı" diye cevap verdi. Sürücünün uyuşturucu madde bonzai kullandığını itiraf etmesinin ardından trafik ekipleri, A.C.’nin ambulansla uyuşturucu testi için Çorlu Devlet Hastanesine götürülmesini istedi.
Bir süre kontrollü olarak sağlanan ulaşım, aracın polis ekiplerince otoparka çekilmesi ile normale döndü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.