Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usulsüz Dinleme Davası

Eskişehir’de usulsüz dinleme yaptıkları iddia edilen 25 sanığın yargılandığı davada avukatlar savcının tarafsız olmadığını iddia ederek değiştirilmesini istedi.Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkamesi’nde devam eden duruşmaya, haklarında...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de usulsüz dinleme yaptıkları iddia edilen 25 sanığın yargılandığı davada avukatlar savcının tarafsız olmadığını iddia ederek değiştirilmesini istedi.
Eskişehir 1’nci Ağır Ceza Mahkamesi’nde devam eden duruşmaya, haklarında ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak, kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kanunen yok edilmesi’ suçlarından dava açılan tutuklu sanık Mustafa A., cezaevinden Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.
Duruşmada tutuklu sanık Mustafa A.’nın Avukatı Turgay Balaban, karar için verilen arada mahkeme heyetinden savcının ayrıldığını, bundan dolayı görevi kötüye kullandığını iddia etti. Balaban, mahkeme heyetinin Görevi Kötüye Kullanma suçunu işlediği gerekçesiyle, avukatlar olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna başvuracaklarını belirtti.
Duruşmada konuşan Ahmet Taktak ise, dosyaya girmeyen müfettiş raporlarının celp edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu durumda savcı mütalaa veremez. Mahkeme tarafsızlığını yitirmektedir. Bundan dolayı reddi hakim talebimiz var” dedi.
MAHKEME TALEPLERİ KABUL ETMEDİ
Diğer yandan bir diğer avukat Hakan Ata ise, savcının taraflı olduğunu iddia ederek, mahkeme heyetine ve savcılığa dilekçe yazarak, mevcut savcının değiştirilmesi yönünde talebi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti ise, savcının değiştirilmesinin, verilen dilekçe sonrasında Eskişehir Başsavcılığına bağlı olduğunu belirtirken, reddi hakim talebini de kabul etmedi.
SEGBİS ile duruşmaya bağlanan Mustafa A., yaklaşık 1 yıldır tutuklu kaldığını hatırlatarak, “Bir yıldır ne aleyhime ne de lehime bir delil bulundu. Meslekten ihraç oldum. Delilleri karartmak söz konusu olamaz. Emekliliğime 1 yıl kala cezaevine girdim. Bir yıl tutuksuz yargılanmış olsaydım emekli olacaktım. Bu durumları mahkemenin vicdanına bırakıyorum. Beni burada tutuklu bırakarak, aileme zarar veriyorsunuz” dedi.
Mahkeme heyeti sanık Mustafa A.’nın tutukluluk haline devam kararı verirken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
28 Şubat 2015 günü başlatılan operasyon sonucunda aralarında polis müdürü ile amirinin de bulunduğu 25 polis memuru gözaltına alınmıştı. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, iş adamı, gazeteci, avukat, kamu görevlisi, politikacı ve polisin yer aldığı 107 müşteki bulunuyordu. Başlatılan operasyon sonucunda şüpheliler hakkında ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak, kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği,kanunen yok edilmesi’ suçlarından dava açılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.