Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü iş adamı Fikret İnan teslim oldu

Fi Yapı’nın sahibi ünlü iş adamı Fikret İnan, hakkında yakalama kararıyla ilgili çıkan haberlerin ardından adliyeye gelerek teslim oldu. İnan’ın avukatı Halil Canbolat yaptığı açıklamada, “Ne arama, ne yakalanma, ne adliyeye gelme,...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fi Yapı’nın sahibi ünlü iş adamı Fikret İnan, hakkında yakalama kararıyla ilgili çıkan haberlerin ardından adliyeye gelerek teslim oldu. İnan’ın avukatı Halil Canbolat yaptığı açıklamada, “Ne arama, ne yakalanma, ne adliyeye gelme, ne de adliyeden kaçma kesinlikle söz konusu değildir” dedi.
Fi Yapı’nın sahibi ünlü iş adamı Fikret İnan, basında çıkan "adliyeden kaçtı’ haberlerinin ardından ifade vermek üzere avukatı Halil Canbolat ile birlikte İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Daha önce ünlü iş adamı Fikret İnan hakkında gözaltı kararı çıktığı ve İnan’ın avukatıyla birlikte adliyeden kaçtığı iddia edilmişti.
Ünlü iş adamının avukatı Halil Canbolat konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kesinlikle gözaltı kararının olmadığını ve adliyeden kaçma iddialarının asılsız olduğu iddia eden Av. Canbolat, “Müvekkilim, evine gelen Mali Şube ekiplerinden 16 Ağustos günü savcının AKFA Holding’le ilgili ilişkisinden dolayı ifade almak istediğini öğreniyor. Beni aradı, ben de çarşamba günü hemen geldim. Savcı beyle görüştüm. İl dışında olduğunu ve pazartesi günü getirebileceğini, aslında cumartesi günü İstanbul’a geleceğini fakat cumartesi günü Araplarla 44 dairelik bir anlaşmamız olduğunu, tutuklandı gibi bir haber çıkarsa bu alışverişe zarar verebileceğini bu sebeple pazartesi günü getirebileceğimi beyan ettim. Bunun üzerine de bugün getirdim. Teslim ettim” dedi.
Bu sabah ifade vermek üzere adliyeye geldiklerini belirten Avukat Canbolat, “Bugün sabah müvekkilimle geldik. Adliye karakoluna gittik. ’Aramamız, yakalamamız var mı? Varsa geldik.’ dedik. Ben kendi kimliğimi de müvekkilimin kimliğini de verdim. Aramanız yakalamamız yok dediler. Bunun üzerine tutanağımızı tutturduk. Savcı beyin yanına çıktık. Savcı bey, ’daha önce gelen gözaltıların ifadesini alacağım. Daha sonra sizin ifadenizi alacağım’ dedi. Olayın tamamı bundan ibaret. Ne arama, ne yakalanma, ne adliyeye gelme, ne de adliyeden kaçma kesinlikle söz konusu değildir. Bizim 2011’de AKFA Holding’e toplu bir tapu satışımız var. Onun dışında o tarihten beri bir telefon görüşmemiz, bir gitmemiz bir gelmemiz dahi yok. Yani AKFA Holding’le ilgili ifadesine başvurulacak" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.