Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteli Büşra’nın Ölümüne Neden Olan Psikolog Serbest

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi genç kıza çarparak ölümüne sebep olan psikolog, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Kadıköy Suadiye Sahil Yolu’nda 14 Ocak akşamı meydana gelen...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi genç kıza çarparak ölümüne sebep olan psikolog, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kadıköy Suadiye Sahil Yolu’nda 14 Ocak akşamı meydana gelen olayda yayalara yeşil ışık yandığı sırada yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı’ya (20) çarparak ölümüne sebep olan psikolog Z.N.K.’nin Anadolu Adliyesi 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının 2. celsesi bugün yapıldı. Davaya tutuklu sanık Z.N.K., babası Erol Taşlı, annesi Halide Taşlı ve taraf avukatları katıldı. Taşlı ailesinin avukatı Efkan Bolaç, mahkeme heyetine olay sırasında suç konusu yerde hız sınırının 50 kilometre olduğuna dair belgeler sundu.
Sanık avukatı ise, “Olay yeri görüntülerine ilişkin çözümü yapan bilirkişi, sadece bir apartmanda bulunan kamera görüntülerini inceleyerek rapor vermişti. Diğer görüntü kayıtları da incelenerek ek rapor istenilmesini talep ederiz. Suça ilişkin deliller toplanmıştır. Karartma ihtimali söz konusu değildir. Müvekkilimin kaçacağına dair herhangi bir delil de bulunmamaktadır. Bu nedenle tahliyesini talep ederiz” diye konuştu.
Tutuklu sanık Z.N.K. ise Taşlı ailesine tekrar başsağlığı dileyerek, “Aileye tekrar başsağlığı diliyorum. 4 aydır tutuklu bulunmaktayım. Olaya ilişkin bilerek ve isteyerek hiç kimseye zarar vermedim. Olay anında karartı görünce frene bastım. Buna rağmen böyle bir kazaya karıştığım için üzgünüm” şeklinde konuştu.
Mahkeme Hakimi Remzi Özdemir, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, delillerin toplanmış bulunması, karartma ihtimalinin ortadan kalkması gözetildiğinde tutuklama tedbirinin gereksiz kalacağı, bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağı kanaatine varıldığından sanık Z.N.K.’nın tahliyesine karar verdi. Ayrıca sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.
Ulusal Kriminal Büro tarafından mahkemeye sunulan raporda ise, “Kaza yerinde ışıkların belli zaman aralıkları ile yeşil-kırmızı olmadığı, zamanlanmış bir ışık döngüsü sinyalizasyonu olmadığı, yolun karşısındaki yayanın butona basması ile trafik ışıklarının döngüsünün başladığı anlaşılmaktadır. Trafik ışıkları yeşil yanmakta iken, yayanın butona basması ile bir müddet sonra yeşil ve turuncunun aynı anda yandığı, ışıkların 3 saniye boyunca bu şekilde kaldığı, ardından kırmızı ve turuncunun aynı anda yandığı anlaşılmaktadır. Kazadan hemen önce 22.15.05 anında kırmızı-turuncu yandığı, kaza yapan aracın kamera kadrajında ilk görüldüğü anın 22.15.06 anı olduğu, kaza yapan aracın turuncu ışık yandıktan 4 saniye sonra, kırmızı ışık yandıktan 1 saniye sonra kamera kadrajında ilk kez görüldüğü değerlendirilmiştir. Aracın maktule çarptıktan sonra maktulü aracın sağ tarafından ve aracın üzerinden atmak sureti ile yola savurduğu kamera kayıtlarının analizi ile anlaşılmıştır. Aracın durduğu yer ile trafik ışığı arasının yaklaşık 6-8 araba boyu olduğu, 25-30 metre olabileceği tahmin olunmaktadır. Kamera açısından dolayı fren izi, aracın fren lambası var olup olmadığı görülmemektedir” ifadeleri yer aldı.
Davada, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Psikolog Z.N.K. (26), ‘delillerin toplanmış bulunması ve karartma ihtimalinin ortadan kalkması gözetildiğinde tutuklama tedbirinin gereksiz kalacağı’ gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.