Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umurbey’de Tescilli Bina Yıkıldı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilen bina yıkıldı.Olay, Umurbey Mahallesi Zafer Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilen bina gün içinde yıkıldı. Bina ve çevresinde...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Gemlik ilçesinde Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilen bina yıkıldı.
Olay, Umurbey Mahallesi Zafer Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilen bina gün içinde yıkıldı. Bina ve çevresinde kimsenin bulunmaması facianın önüne geçti. Yıkılan bina yan tarafından bulunan binaya zarar verdi. Karşı da, bulunan binalarında yıkılma tehlikesi devam ediyor.
Geçmiş dönemde defalarca Bursa Anıtlar Kuruluna başvurulmasına ve kurul tarafından inceleme yapılmasına rağmen, yıkılmak üzere olan bina ile alakalı işlem yapılmadığını savunan Mehmet Tokuş adlı vatandaş, "Evim yıkılan binanın hemen yanında bulunuyor. Aradaki direk olmasa evim de enkazın altında kalacaktı. Biz defalarca uyardık, bu binanın tehlikelerini Anıtlar Kurulundan gelen kişilere de ifade ettik. Çözüm bulamadılar, sonunda felaket yaşandı’’ şeklinde konuştu.
Enkazın bulunduğu ev dışında yokuştaki, iki evin daha tehlike arz ettiği gözlenirken, karşıda bulunan evin de yakın zamanda yıkılacağı tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.