Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludere’de Askeri Araca Bombalı Saldırı

Şırnak’ın Uludere ilçesi Kalemli köyünde askeri aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi, asker ve korucu sevk edilirken bölgede operasyon başlatıldı.Şırnak’ın Uludere ilçesine...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Uludere ilçesi Kalemli köyünde askeri aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi, asker ve korucu sevk edilirken bölgede operasyon başlatıldı.
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Kalemli köyü civarında askeri aracın geçişi sırasında patlama gerçekleşti. Gerçekleşen patlamayla birlikte bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Sevk edilen zırhlı askeri araç ve kobra tipi helikopterlerin açtığı yoğun ateş ormanlık alanda yangına sebep oldu. Bölgeye çok sayıda köy korucusu ve özel harekat polisi de gönderildi. Askerler bölgede hava destekli operasyon başlatırken, patlamanın yaşandığı olay yerinde ise inceleme başlatıldı.
GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde saldırı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Şırnak’ın Uludere-Kanca yol kontrol noktasına personel değişimi için icra edilen konvoyun Şırnak Uludere Kalemli Mahallesi mevkiinden geçişi esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden döşenmiş el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. El yapımı patlayıcının patlamasını müteakip, çevrede pusu için mevzilenen Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla unsurlarımıza ateş açılmış, unsurlarımızın karşılık vermesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Olayı müteakip, bölgeye Şırnak’tan bir Kobra taarruz helikopter kolu sevk edilmiştir. Olayda personel zayiatı ve araç hasarı meydana gelmemiştir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.