Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ’da büyük kabus

Uludağ’da dün ormanlık alanda kaybolan adam, arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından sabah saatlerinde dere kenarında bulundu. Geceyi ormanda geçiren 80 yaşındaki Kasım Güven, yırtıcı hayvan sesi duyunca bir ağacın kovuğunda saklandığını...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ’da dün ormanlık alanda kaybolan adam, arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından sabah saatlerinde dere kenarında bulundu. Geceyi ormanda geçiren 80 yaşındaki Kasım Güven, yırtıcı hayvan sesi duyunca bir ağacın kovuğunda saklandığını söyledi. Açlıktan bitkin düşen yaşlı adam ekiplerce bir battaniyeye sarılarak yukarı çıkarıldı ve hastaneye götürüldü.
Alınan bilgiye göre, yakınlarıyla Uludağ Çobankaya’ya kamp yapmak için gelen Güven ihtiyaç gidermek için akrabalarının yanından uzaklaştı. 10 dakika geçmesine rağmen Güven’in geri dönmemesinden şüphelenen yakınları durumu Jandarmaya bildirdi.
Şahsın ormanda kaybolduğunun anlaşılmasıyla, jandarma, AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu. Bölgedeki sivil vatandaşlar ise sabah saatlerinde Kasım Güven’i dere kenarında bitkin halde buldular. 14 saat sonra bulunan ve ilk sözleri "acıktım" olan Güven bir battaniye ile yukarıya çıkarıldı.
Daha önce çobanlık yapan Kasım Güven’in dün gece yırtıcı hayvan sesi duyunca bir ağacın kovuğuna saklandığı öğrenildi. Sedyeye alınan Kasım Güven, kontrol amacıyla 112 ambulansıyla Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarmanın soruşturması sürüyor
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.