Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ’a zincirsiz çıkmak yasak

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’a yoğun kar yağmasının ardından jandarma ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. 8. kilometreden itibaren kontroller yapan ekipler, sürücülerin zincirsiz zirveye çıkmasına müsaade etmiyor.Uludağ’da...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ’a zincirsiz çıkmak yasak

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’a yoğun kar yağmasının ardından jandarma ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. 8. kilometreden itibaren kontroller yapan ekipler, sürücülerin zincirsiz zirveye çıkmasına müsaade etmiyor.

Uludağ’da beklenen kar yağışı bugünden itibaren etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının 131 santimetreye ulaştığı zirvede hava sıcaklığı sıfır derece civarında seyrediyor. Kar yağışının Uludağ’ın eteklerinde de etkisini göstermesinin ardından Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8. kilometreden itibaren denetimlerini sıklaştırdı. Çekirge ve Muradiye tarafından gelen araçları 8. kilometrede tek tek durduran ekipler, zincir olup olmadığını sordu. Zincir olmayan araçları geri gönderen ekipler, yanında zincir bulunanları da takmadan salmadı.

Kar zincircileri sevindirdi

Öte yandan tatil için gelen ve zinciri olmayan ya da olup da takamayan sürücülerin imdadına zincirciler yetişti. İşleri açılan zincirciler, 100 ila 150 liraya zincir satarken, 30 liraya ise takıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.