Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukraynalı 2 kadına elektro şokla tecavüz ettiği iddia edilen şahıslar hakim karşısında

İstanbul’da yolda yürüyen 2 Ukrayna uyruklu kadını zorla araca bindirerek götürdükleri ormanlık alanda elektro şok cihazıyla etkisiz hale getirerek tecavüz ettikleri, ardından da Zonguldak’a getirerek başka erkeklerle ilişkiye zorladıkları...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da yolda yürüyen 2 Ukrayna uyruklu kadını zorla araca bindirerek götürdükleri ormanlık alanda elektro şok cihazıyla etkisiz hale getirerek tecavüz ettikleri, ardından da Zonguldak’a getirerek başka erkeklerle ilişkiye zorladıkları iddia edilen 5 kişinin yargılanmasına başlandı.
İddialara göre, 20 Ekim 2015 günü gece saat 03.00 sıralarında İstanbul’daki Esenyurt Kıraç Polis Merkezi Amirliğine giden 32 yaşındaki Natalia Z., 27 yaşındaki kız kardeşi Anastasia H. ve 21 yaşındaki arkadaşı Alexandra C.’nin tecavüz amaçlı kaçırıldıklarını ve Devrek ilçesine götürüldüklerini, kız kardeşinin de durumu kendisine Whatsapp üzerinden mesajla ilettiğini söyleyerek yardım istedi. Olayın ardından Devrek ilçesindeki eve giden ekipler, Anastasia H. ve Alexandra C. ile diğer 4 şüpheliyi buldu. Şüphelilerden 4’ü gözaltına alınırken, V.Ç. ise başka bir adreste gözaltına alındı. Şüpheliler, yapılan işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede ise, 5 şüphelinin hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Şüpheliler T.Ç., H.A., V.Ç. ve F.Ç. hakkında ’nitelikli cinsel saldırı’, ’silahla birden fazla kişi tarafından cebir tehdit veya hile kullanarak kişi hürriyetini yoksun kılma’, İ.A. hakkında ise ’suça yardım etmek’ten dava açıldı.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 5 sanıktan 2’si hakim karşısına çıktı. Sanıklar V.Ç. ile F.Ç., suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada arkadaşı H.A.’nın aracılığıyla kadınlarla tanıştıklarını söyleyen F.Ç.,"H.A. bana sabah için hazır olmamı söyledi. Sabah buluştuk. Benim araçla yola çıktık. Öğleye doğru Devrek’e geldik. Arkadaşın evine geldik. Kadınlar arabaya geldiklerinde hallerinden memnunlardı. Arkadaşın evinde alkol aldık. Sonra odalara çekildik. Anastasia C. ile ilişkiye girdik. Polisler gece saat 03.00 gibi geldi" diye konuştu.
Kızının düğünü için İstanbul’da olduğunu söyleyen V.Ç. ise, "Kızımın düğünü için İstanbul’daydım. Geri dönecek param yoktu. Ailemi otobüsle gönderdim. H.A. beni aradı, beraber gidebileceğimizi söyledi. Ben de teklifi kabul ettim" diyerek olayla ilgisi olmadığını iddia etti.
Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede ise şüpheli H.A.’nın F.Ç.’ye ait araç ile yanına V.Ç. ve T.Ç.’yi de alarak yabancı uyruklu iki kadını İstanbul’da bir ormanlık alana götürdükleri, T.Ç.’nin yabancı uyruklu kadınların telefonlarını, sim kartlarını ve pasaportlarını ellerinden alarak aracın torpido gözüne koyduğu ve olay yerinden ayrıldığı, şüpheli H.A.’nın ise şok cihazını kullanarak zorla önce Alexandra C., ardından da Anastasia H. ile birlikte olduğu yer aldı. İddianamede ayrıca V.Ç.’nin de Alexandra C. ile birlikte olduğu, sabaha doğru T.Ç. ve F.Ç. ile birlikte Devrek ilçesine geldikleri, burada yalnız yaşayan İ.A.’nın evine giderek zorla ilişkiye girdikleri de yer aldı. Anastasia H.’nin cep telefonu ile çevrenin fotoğraflarını çekerek İstanbul’da ikamet eden ablası Natalia Z.’ye göndermesi üzerine olayın ortaya çıktığı belirtildi. Evde yapılan aramada ise ele geçirilen yarı otomatik tabanca ve ekleri, av tüfeği, şok cihazına el konuldu.
Duruşma, kaçırıldıkları ve zorla tecavüze uğradıkları iddia edilen Alexandra C. ve Anastasia H.’nin dinlenilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.