Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur kurt davasında Jandarma Kriminal’den Beklenen Rapor Dosyada

Okmeydanı’nda çıkan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin dava dosyasına gelen raporda, olay anı görüntülerinde herhangi bir manipülasyon yapılmadığı kanaatine...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okmeydanı’nda çıkan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin dava dosyasına gelen raporda, olay anı görüntülerinde herhangi bir manipülasyon yapılmadığı kanaatine varıldığı belirtildi.
Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalar sonucunda Okmeydanı Cemevi’nde bir akrabasının cenazesine katılan Uğur Kurt’un polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık polis memuru Sezgin K. ve Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt, babası Kemal Kurt, çok sayıda izleyici ile taraf avukatları hazır bulundu. Uğur Kurt’un annesi Güllünaz Kurt ise kemoterapi gördüğü gerekçesiyle avukatı aracılığıyla mazeret dilekçesi sundu.
Duruşmanın başlamasının ardından dava dosyasına gelen evraklar okundu. Mahkeme daha önceki celsede olay anına ilişkin "akrep" olarak tabir edilen polis aracına ait kamera görüntülerinde bozulma ve herhangi bir müdahale olup olmadığının Jandarma Genel Komutanlığı tarafından araştırılmasını istemişti.  Mahkeme başkanı, rapora göre LOG kayıtları (İşlem kaydı) üzerinde ekleme ya  da çıkarma gibi işlemlerin yapılmadığını belirtti.
Raporda, görüntülere sonradan müdahale edildiğine dair bir bulgu tespit edilemediği, saat 11.26 ile 12.02  zaman aralığında meydana gelen bozulmanın kontrol klavyesi üzerinde bulunan kontrol tuşuna basılmasından kaynaklandığının anlatıldığını kaydedildi.
“GÖRÜNTÜLER ÜZERİNDE MANİPÜLASYON YAPILMADIĞI KANAATİNE VARILMIŞTIR”
Görüntülerdeki bozulmanın bir müdahaleden kaynaklı olup olmadığına yönelik talep edilen incelemenin ise yapılamadığına değinilen raporda "Sabit diskin birebir kopyasının üzerinde yapılan incelemede silinmiş alanlarında herhangi bir dosya kayıt vb veri tespit edilememiştir. Görüntüler üzerinde manipülasyon yapılmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.
“EŞİM BU OLAY NEDENİYLE KANSER OLDU”
Raporun okunmasının ardından duruşmada söz verilen Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt, "Eşimin yaşam hakkını elinden alan bu kişi tutuklanmalı. 2 yıldır çektiğimiz azap artık bitsin" diye konuştu. Baba Kemal Kurt ise, "Bu katil aynı zamanda eşimin de katilidir. Eşim bu olay nedeniyle kanser oldu. Kemoterapi görüyor. Bu kişinin tutuklanmasını istiyorum" dedi.
DOSYA SAVCIYA GÖNDERİLDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Sezgin K.’nın tutuklanması yönündeki talebi reddetti. Mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine hükmeden mahkeme heyeti, esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için taraflara süre verdi. Duruşma 25 Ekim 2016 tarihine ertelendi.
İDDİANAMEDEN
Okmeydanı’nda çıkan olaylarda Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt başına isabet eden mermi ile hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi’nin raporuna göre Kurt’u öldüren merminin atıldığı tabancanın TEM Şubesi’nde görevli Sezgin K.’ya ait olduğu tespit edilmişti. İddianamede,  Sezgin K.’nın ‘Taksirle öldürme’ suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.