Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ugandalı Kadın Cinayetinin Sanığına Müebbet İstemi

Fatih’te 2 yıl önce Ugandalı Jesca Nankabırwa adlı kadının camdan atılarak öldürülmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.Fatih’te...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih’te 2 yıl önce Ugandalı Jesca Nankabırwa adlı kadının camdan atılarak öldürülmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, sanığın ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
Fatih’te 39 yaşındaki Ugandalı Jesca Nankabirwa adlı kadın mültecinin pencereden atılarak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Enver Dursun cezaevinden getirilirken tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanan raporun dosyaya ulaştığını açıkladı. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda maktule Jesca Nankabırwa’nın camdan atılmış olduğuna ilişkin net bir tespit yapılamadığına ve maktulenin düşmüş de, itilmiş de olabileceğine dikkat çekilerek, takdirin mahkemeye bırakıldığı anlatıldı.
SAVCI, MAKTULENİN CAMDAN ATILDIĞINI BELİRTTİ
Dosyaya ilişkin mütaalasını açıklayan savcı, sanık Enver Dursun’un maktule ile daha önceden tanışmış olduğunu ve olaydan önce bonzai kullandığını kaydetti. Sanığın maktuleye cinsel ilişki teklif ettiğini, sonra da bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladıklarına değinen savcı, Jesca Nankabırwa’nın 15 dakika kadar çığlık atarak bağırdığı, bunun üzerine sanığın, kadını evinin salon kısmındaki camdan attığını belirtti. Savcı sanığın ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
"ALLAH ŞAHİT BEN ATMADIM"
Savcının mütaalasını açıklaması sırasında birden ayağa kalkan sanık Enver Dursun, "Ben atmadım. Günahıma giriyorsunuz. Allah şahit ben atmadım. Benim yaşadığım herkesin başına gelebilecek bir şey.  Direkt cinayet saymayın" diyerek tepki gösterdi.
Ara kararını açıklayan mahkeme taraf avukatlarına mütaalaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
"BÜTÜN KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ"
Duruşmanın ardından Jesca Nankabirwa’nın avukatları ve yakınları Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Meriç Eyüboğlu, savcının mütaalasına katıldıklarını ama kadınların öldürülmesine dur denilmesi gerektiğini söyledi. Avukat Eyüboğlu, "Bu mütalaa bizim için sürpriz olmadı. Olması gereken zaten buydu. Ama sadece Jesca için değil, bütün göçmen kadınlar için, bütün kadınlar için adalet istiyoruz. Kadınlar öldürüldükten sonra gelecek olan adaleti istemiyoruz" diye konuştu.
"SEKS İŞÇİSİ OLMASININ BİR ÖNEMİ YOK"
Eyüboğlu’nun ardından söz alan avukat Perihan Meşeli ise, maktulenin seks işçisi olduğunu öne süren sanığın ifadelerine değindi. Avukat Meşeli, "Duruşmada Jesca’nın cinsel yaşantısına ilişkin, seks işçisi olup olmadığı yönünde bir tartışma açılmak istendi. Tabi ki onun seks işçisi olup olmadığının hiçbir önemi yok. Jesca’yı öldürdüğü gerçeğini değiştirmez" ifadelerini kullandı.
Avukatların basın açıklaması yaptığı sırada Jesca’nın kuzeni olduğu öğrenilen Ugandalı Angelina Mutonyi göz yaşlarını tutamadı. Ağlayarak kısa bir açıklama yapan Mutonyi, "Sanığa en büyük ceza verilsin" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.