Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üçüde TSK'den atıldı!

OHAl kapsamındaki KHK ile 249 havacı ve 7 karacı pilot da Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarıldı. İhraç edilen pilotlar arasında, Akıncı 4. Üs Komutanı Tuğgeneral Evrim, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk'ün damadı Yarbay Karakuş ile Vodafone Arena Stadı'na helikopterle inen Üsteğmen Yıldırım da bulunuyor...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üçüde TSK'den atıldı!
 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı 5.5 saatlik zirve sonrası 149 general ve amiral, 1099 subay ve 436 astsubay, OHAL kapsamında yayınlan Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile TSK’dan ihraç edildi. TSK’nın 358 olan general ve amiral sayısı ihraçlarla 209’a düştü. 

KHK ile 249 havacı ve 7 karacı pilot da Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edildi.

İhraç edilenler arasında darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Ankara Akıncı 4. Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş, Vodafone Arena Stadı'na helikopterle inen Hava Pilot Üsteğmen Kerime Yıldırım ile Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalayan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mustafa Azimetli de bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.