Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçağın lastiği patladı, yolcular mağdur oldu

Çanakkale’den Ankara’ya bu sabah saat 06.05’te uçuş yapması gereken AnadoluJet’e ait ‘Mardin’ isimli uçağın arka sol lastiğinin patlaması nedeniyle uçuş gerçekleştirilemedi. Uçağın yolcuları mağduriyet yaşadı.Ankara’dan dün...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uçağın lastiği patladı, yolcular mağdur oldu

Çanakkale’den Ankara’ya bu sabah saat 06.05’te uçuş yapması gereken AnadoluJet’e ait ‘Mardin’ isimli uçağın arka sol lastiğinin patlaması nedeniyle uçuş gerçekleştirilemedi. Uçağın yolcuları mağduriyet yaşadı.

Ankara’dan dün gece 01.30’da Çanakkale’ye inen AnadoluJet’e ait ‘Mardin’ isimli189 yolcu taşıma kapasitesine sahip uçağın arka sol lastiği henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerinde patladığı fark edildi. Görevliler tarafından yapılan incelemede lastiğin Çanakkale’de onarılamayacağı tespit edildi.

Bunun üzerine İstanbul’dan teknik ekip istendi. Ekip, uçağa takılacak yeni lastiği İstanbul’dan kamyona yükleyip Çanakkale’ye doğru yola çıktı.

‘Mardin’ isimli uçak, lastiğin değiştirilememesinden dolayı Çanakkale’den Ankara’ya bu sabah 06.05’te yapılması gereken sefer yapılamadı. Bunun üzerine 10 saat rötar yapan uçağın yolcularının bir kısmı havaalanında beklerken bir kısmı da şehir merkezinde otellere yerleştirildi. Yolcuların bir kısmı ise karayolu ile Ankara’ya etti.

İstanbul’dan gelecek ekibin lastiğin değiştirme işlemini tamamlanmasının ardından uçağın Ankara’ya hareket edeceği belirtildi. 10 saat rötar yapan uçağın yolcularından 46 yaşındaki Hüseyin Akbulut , “Biletimi aldım sabah saat 05.00’de Havaalanındaydım. Ankara’dan Çanakkale’ye işlerimi halletmek için geldim. İşlerimi hallettim. Ankara’da saat 10.00’daki toplantıma yetişmek için üzere biletimi saat 06.05’e almıştım. Sabah saat 05.00’de geldiğimde uçağın saat 14.00’de kalkacağını bildirdiler. Gerekçesini sorduğumda, uçağın lastiğinde problem olduğunu ve bu sorun çözüldükten sonra uçağın kalkacağını bildirdiler. Ben kendilerinden başka yolcular gibi başka çözüm bulmalarını istedim. Çözüm üretilemeyeceği söylendi. Biz daha sonra şehre döndük. Telefonla bize verilen bilgi doğrultusunda saat 13.30’da havaalanına geldik. Havaalanında bize uçağın saat 17.15’den önce kalkamayacağı bize ikinci kez bize bildirildi. Bunun gerekçesini sorduğumuzda uçağın lastiğinin başka bir şehirden buraya nakledildiğini ve buraya geldikten sonra ve geldikten sonra lastiğin değiştirilerek uçağın kalkacağını bildirdiler. Sözlü yada telefonla doğru bir bilgilendirme yapılmadı. İnsanların mağduriyetlerinin çözüleceği konusunda yardım alamadık. Şuanda hali hazırda saat 15.20 ve uçağın ne zaman kalkacağını ve ne zaman Ankara’ya döneceğimizi bilmiyoruz. Bu durumun yaşanmasından dolayı çok üzgünüz. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması çok önemli diye düşünüyorum. Dört tane veyahut’ta iki tane uçak lastiğinin olmamasından dolayı bir uçak 10 saat bekletilmemeli. Bunun çözümü üretilmeli diye düşünüyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.