Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç inşaat işçisinin ölümünde inşaat firması sahibine 6 yıl 8 ay hapis

Kartal’ta 16 katlı bir inşaatın en üst katında çalıştıkları sırada iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili görülen davada, 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan inşaat şirketinin sahibi...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kartal’ta 16 katlı bir inşaatın en üst katında çalıştıkları sırada iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili görülen davada, 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan inşaat şirketinin sahibi Mehmet Gültekin’e 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Davada şantiye şefi ve şirketin sorumlu yöneticisi ise beraat etti.
Kartal Hürriyet Mahallesi’nde 2014 Mayıs’ında meydana gelen olayda, 16 katlı inşaatın iskelesinin çökmesi sonucu en üst katta çalışan Salih Karayalı, Sinan Doğan ve babası Hasan Doğan hayatını kaybetmişti. Olay sonrası savcılık tarafından İnşaat Firması sahibi Mehmet Gültekin, sorumlu yönetici Mehmet Celalettin Şatoğlu ve şantiye şefi Betül Batmaz hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 3 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü. Duruşmaya, tutuksuz 3 sanık da katılmazken, ölenlerin yakınları ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Heyeti, sanık Mehmet Gültekin’i, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zararın ağırlığı ve sanığın olayda asli kusurlu olması dikkate alınarak, 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Gültekin’in 6 yıl 8 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.
Mahkeme ayrıca sanıklar Mehmet Celalettin Satoğlu ve Betül Batmaz hakkında, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan açılan kamu davasında, sanıkların kusurlarının bulunmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.