Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç ayrı otobüs kazası: 1 ölü, 94 yaralı

Sivas’ın Yıldızeli ve Gemerek ilçelerinde meydana gelen otobüs kazalarında 1 kişi ölüp 54 kişi yaralanırken Muş’ta da yoğun kar yağışıyla kayganlaşan yolda otobüs yan yatınca 40 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üç ayrı otobüs kazası: 1 ölü, 94 yaralı
 

SİVAS’TA OTOBÜS TIR'A ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 33 YARALI

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde, bir yolcu otobüsü ve TIR'ın çarpışmasıyla 1 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı.
Tokat’tan yola çıkan 60 HT 801 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Tokat kara yolunun Çamlıbel mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle buzlanan yolda kayarak karşıdan gelen TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle meydana gelen kazanın ardından otobüste bulunan yolcular 112 ekiplerini arayarak yardım istedi. Çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi kaza yerine geldi. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Yıldızeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılardan 15'i Sivas’taki hastanelere sevk edildi.

Olay yerinde sıkışan TIR şoförü Hüseyin Mumcuoğlu kurtarma ekiplerinin yapmış olduğu çalışma sonucu sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye götürüldü. Sıkıştığı yerde hayatını kaybeden otobüs şoförü İsmail Okur ise Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay anını anlatan bir yolcu şunları kaydetti: “TIR'la çarpıştık, nasıl olduğunu tam anlayamadım bir anda birbirimize girdik. Büyük bir gürültü koptu her şey biranda oldu. Yolda çok fırtına vardı çok kötüydü.”

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kurtarma ekipleri oldukça zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri yeni bir kazanın yaşanmaması için buzlanan yolda yoğun güvenlik önlemi aldı. Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz ve Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Kaza yerindeki otobüs ve TIR, vinçle yoldan çekilerek trafiğin normale dönmesi sağlandı. 

SİVAS’TA YOLCU OTOBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 21 YARALI

Sivas’ın Gemerek ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 21 kişi yaralandı.
Kaza saat 22.45 sıralarında Sivas-Kayseri Karayolu’nun 25’inci kilometresinde meydana geldi. Konya’da Erzurum’a giden Mehmet Aydınlı yönetimindeki 42 E 5402 plakalı yolcu otobüsü Gemerek ilçesi Karagöl Köyü yakınlarında yoğun tipi, buzlanma ve şiddetli rüzgarın etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada otobüsün yan yatması sonucu otobüste bulunan 45 kişiden 21’i yaralandı. Yaralılar ambulansla Şarkışla ve Gemerek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu öğrenildi. Bazı yaralılarda ayakta tedavi edildi.

Yolculardan Burak Beytem kaza sırasında uyuduğunu otobüsün hafif sallandığını ve çok hızlı olmamasına rağmen otobüsün şarampole devrildiğini söyledi.Kaza sonrası jandarma ve polis ekipleri yolda geniş güvenlik önlemi alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

MUŞ’TA OTOBÜS YAN YATTI: 40 YARALI

Muş’ta, yoğun kar yağışıyla kayganlaşan yolda otobüs yan yatınca 40 kişi yaralandı.  Bulanık ilçesi istikametine giden özel bir firmaya ait 34 UFL 49 plakalı yolcu otobüsü, Hasköy ilçesi çıkışında kar yağışı nedeniyle yoldan çıkarak yan yattı. Otobüsteki 40 yolcu yaralanırken, bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi geldi. Kazada yaralanan yolcuların bir kısmı Hasköy ve Korkut devlet hastanelerine sevk edilirken, 9 kişi Muş Devlet Hastanesine getirildi.  Muş Devlet Hastanesine gelerek yaralıları ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Kazada yaralanan yolculara Vali Seddar Yavuz’un ‘geçmiş olsun’ dileklerini de ileten İl Sağlık Müdürü Dr. Türkoğlu, gerek uzman doktorların gerek diğer sağlık ekiplerinin seferber edildiğini söyledi.

Kazada hafif yaralanan öğretmen Mehmet Ali Ertan da, “Malazgirt’te öğretmen olarak görev yapmaktayım. Sabah otobüse bindik. Uyukluyordum zaten. Ani bağrışmayla uyandığımda kaza gerçekleşmişti. Durum bu şekilde” dedi. Bir diğer yaralı Sabri Uçar ise, otobüsün kara saplandığını belirterek "Kardan çıkmaya çalışırken manevra yaptığı yerde ters döndü. Arkadaşın üzerine düştüm. O sırada koltuğa herhalde sırtımı vurdum. Bir sıkıntımız yok çok şükür” diye konuştu. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.