Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tweet attığı için gözaltına alınan Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener tutuklandı

15 Temmuz’da darbe girişimi akşamında attığı “Haydi inşallah’’ tweeti ile tepki çeken Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gözaltına alındıktan sonra bu sabah çıkarıldığı mahkemece...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tweet attığı için gözaltına alınan Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener tutuklandı
15 Temmuz’da darbe girişimi akşamında attığı “Haydi inşallah’’ tweeti ile tepki çeken Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gözaltına alındıktan sonra bu sabah çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, darbe girişimi akşamı kendi kullandığı sosyal medya hesabından “Haydi inşallah’’ tweeti atan Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener’in bu paylaşımı Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay tarafından fark edildi. Yener’in bu paylaşımına kısa sürede tepkiler yağarken, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da Yener’e çok sert tepki gösterdi.
Tayyar, Gaziantep Demokrasi Meydanı’ndaki darbe karşısı protesto mitinginde yaptığı konuşmada, “Gaziantep’te bir iş adamı, kendi twitter hesabından ’Haydi inşallah’ diye mesaj paylaştı. Bu iş adamı Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener’dir. Eğer bu devlet güneş doğmadan bu haini kulağından tutup kodese atmıyorsa, devlet değildir’’ diye tepki göstermişti.
Ayvalık’ta İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki KOM ve TEM ekipleri tarafından yakalanan Ali Yener, bu sabah çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Burhaniye Cezaevi’ne konuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.