Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜVASAŞ Operasyonunda Eski Genel Müdür Tutuklandı

Sakarya’da TCDD’ye bağlı Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi’ne (TÜVASAŞ) yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan eski genel müdür ile pazarlama dairesi başkanı tutuklandı.TÜVASAŞ’ın devleti zarara uğrattığı iddiasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya’da TCDD’ye bağlı Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi’ne (TÜVASAŞ) yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan eski genel müdür ile pazarlama dairesi başkanı tutuklandı.
TÜVASAŞ’ın devleti zarara uğrattığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen TÜVASAŞ eski Genel Müdürü İ.E. ve Pazarlama Dairesi Başkanı S.A. çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken, eski Genel Müdür Yardımcısı Ö.B. ve Teftiş Kurulu eski Başkanı H.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan TÜVASAŞ fabrikası, 2 gündür devam eden soruşturma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Fabrika tarafından yapılan açıklamada, “Şirketimizin, 2010 yılında Bulgaristan Demiryolları tarafından yapılan ihale ve sözleşme dolayısıyla kamu zararının meydana geldiği müfettiş ve bilirkişi raporları ile tespit edilmesi üzerine, söz konusu dosya Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal etmiş ve Savcılık makamınca soruşturma sürdürülmektedir. Soruşturma dosyası kapsamında şirketimizde herhangi bir operasyon yapılmamış ve iddia edildiği gibi evraklara el konma olayı yaşanmamıştır. Söz konusu soruşturma dosyaları yargıya intikal ettiği için soruşturmaların içeriği ile ilgili olarak şirketimizce herhangi bir bilgi verilmesi mümkün olmayıp soruşturma sonucu beklenmektedir” denildi.
Açıklamanın devamında ise Dizel Tren Seti (DMU) üretimi projesi kapsamında 124 adetlik DMU seti üretimi ve Milli Tren Projesi kapsamında üretilecek olan Elektrikli Tren Seti (EMU) projesinin devam etmekte olduğu ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.