Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin gündemine oturan dehşet mahkemeye taşındı!

Eskişehir’de Tuba Korkmaz’ı sokak ortasında bıçakla yaralayan tutuklu sanık 33 yaşındaki Fatih Sağır’ın ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'nin gündemine oturan dehşet mahkemeye taşındı!
Vişnelik Mahallesi Park Sokak’ta geçen 17 Haziran’da meydana gelen olayda, bir fabrikada mühendis olarak çalışan Fatih Sağır, kendisini terk ettiğini iddia ettiği, aynı işyerinde desinatör olarak çalışan Tuba Korkmaz’ı bıçakla çeşitli yerlerinden yaralayıp kaçtı. Tuba Korkmaz, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken, Fatih Sağır da olay yerinin birkaç sokak ilerisine park ettiği otomobilin içerisinde kendini bıçakla bileklerinden, boynundan ve göğsünden yaralayarak intihara kalkıştı. Polisler tarafından araç içerisinde bulunan Fatih Sağır ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

ŞEYMA KORKMAZ, ABLASINI BIÇAKLAYANA SALDIRMIŞTI

Şüpheli Fatih Sağır hastanede gerekli tedavisi yapıldıktan sonra adliyeye sevk edildi. Adliye önünde Tuba Korkmaz’ın babası ile sinema ve dizi film oyuncusu Şeyma Korkmaz şüpheliye saldırdı. Fatih Sağır çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tuba Korkmaz ise bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

KADINLAR DESTEK VERDİ

Tutuklu sanık Fatih Sağır hakkında Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Adam öldürmeye tam teşebbüs’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakır ile çok sayıda kadın kuruluşu temsilcileri ve üyeleri Eskişehir Adalet Sarayı’na gelerek Tuba Korkmaz’a destek verdi.

ARPACI: İYİ HAL İNDİRİMLERİ İSTEMİYORUZ

Duruşma öncesi Adalet Sarayı önünde konuşan Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Pınar Çelik Arpacı, Tuba Korkmaz’ın davasını takip etmek için toplandıklarını söyledi. Arpacı şöyle devam etti:

"Tuba Korkmaz’ın davası bir simgedir bizim için. Yaşamın ucundan dönmüş bir kadın Tuba. Belki de bir kadın cinayeti davası olacaktı, bu direnci göstermeseydi. Ancak Tuba yaşadı ve adalet istiyor. Biz de buradaki kadın örgütleri olarak bu adaletin sağlanması için mücadele edeceğiz. Haksız tahrik indirimlerinin olmadığı, iyi hal indirimlerinin olmadığı bir yargılama için tüm kadın örgütleri olarak kadın dayanışması göstermek için buradayız. Bu adliyede daha iki hafta önce iki kadın davası devam etti ve bu davalarda iyi hal indirimleri gördük. İyi hal indirimleri istemiyoruz. Ağır cezalar istiyoruz. Bu cezaların kadına yönelik şiddete karşı bir sonuç çıkaracağını düşünüyoruz ağır cezalar çıkmasının. O yüzden tüm kadın örgütleri adalet bekliyor ve Tuba hanımın özelinde tüm kadına yönelik şiddet vakalarında adil bir yargılama, haksız tahriklerin olmadığı bir yargılanma ve iyi hal indiriminin olmadığı bir yargılanma istiyoruz."

’TUBA ŞANS ESERİ YAŞIYOR’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İl Temsilcisi Büşra Gündoğdu da, "Tuba şans eseri yaşıyor. Bir yaşam mücadelesi verdi. Şimdi bir adalet mücadelesi veriyor. Biz onun yanındayız. Onu asla yalnız bırakmayacağız. Adalet mücadelemiz olumlu sonuçlanıncaya kadar bu mücadeleye, direnmeye devam edeceğiz. Bilsinler ki eğer bakanlık düzgün çalışmıyorsa, meclis buna yönelik yasalar çıkarmıyorsa kadınlar vardır. Kadınlar olarak meydanlarda, adliyelerde mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

’TUBA’NIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına konuşan Diren Yılmaz ise "Bizler bugün burada Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına da bulunuyoruz. Aynı zamanda. Bizler erkek adalete karşı gerçek adaleti aramaya geldik. Kadın dayanışmasını bir kere daha burada gösteriyoruz. Hep birlikte haykırıyoruz. Sokaklarda Tuba’nın sesi olmaya devam ediyoruz. Tuba asla yalnız değildir. Kadınlar olarak yaşam hakkımız için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

MİLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER DE KONUŞTU

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de yaptığı konuşmasında, "Öncelikle bu mücadele kadına şiddetin engellenmesi mücadelesi. Sadece kadınların dayanışmasıyla yürütülebilecek veya başarıya ulaşılabilecek bir mücadele değildir. Bu kadın erkek eşitliğine inanan, kadın erkek tüm yurttaşların vermesi gereken bir mücadeledir. Bu dayanışmaya destek vermek için buradayım" ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.