Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye genelinde deprem bölgesine ekipler destek için yola çıktı

Türkiye genelinde deprem bölgesine ekipler destek için yola çıktı

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2020 02:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2020 02:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye genelinde deprem bölgesine ekipler destek için yola çıktı

(ORDU) Ordu, Elazığ için seferber oldu

ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli saat 20.55’de Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre 6.5, AFAD verilerine göre ise 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için tüm birimlerini seferber etti.

Depremin meydana gelmesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak Ordululardan çok acil olarak battaniye ve kışlık kıyafet desteğinde bulunmalarını istedi. Destek kampanyası nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanları da ’acil’ olarak göreve çağrıldı.

Başkan Güler’in sosyal medya üzerinden yaptığı çağrının ardından Ordulular adeta seferber oldu. Vatandaşlar insani ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım paketleriyle Büyükşehir Belediyesine akın etti. Kısa bir zaman içerisinde 3000 battaniye, 4000 adet uyku seti, 3000 adet çocuk bezi toplandı. Kampanyaya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu da (KYK) katkıda bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu yardım malzemelerini taşıyan 1 TIR, deprem bölgesinde sıcak yemek ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak için 1 mobil mutfak TIR ve kıyafet malzemelerinden oluşan 1 TIR olmak üzere 3 TIR’ı bölgeye gönderdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ayrıca gelişmiş malzeme ve teçhizatlardan oluşan 3 Arama-Kurtarma ekibini de bölgeye sevk etti.

(SİİRT) - Siirt’te ekipler deprem bölgesine gitmek için hazır bekliyor

SİİRT (İHA) - Siirt’te 112, UMKE ve AFAD ekipleri deprem bölgesine gönderilmek üzere hazır bekliyor.

Elazığ merkezli 6,8 şiddetindeki depremin ardından Siirt’ten 2 UMKE aracı ile bir ambulans bölgeye ekipler sevk edilirken, komuta merkezinde 112 Acil Servis, UMKE ve AFAD ekiplerinin olası bir duruma karşılık deprem bölgesine gönderilmek üzere hazır bekletildiği öğrenildi.

Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, deprem bölgesine gönderilmek üzere ekip olarak 24 saat hazır bekleyeceklerini söyledi.

Ömür, “Merkez üssü Elazığ’a bağlı Sivrice’de meydana gelen deprem dolayı İl Sağlık Müdürlüğü olarak hemen harekete geçtik. Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde Siirt’ten ne gibi destek olabilir düşüncesiyle görüşmeler yaptık. İlk etapta 2 tane UMKE ekibi ve bir tane ambulansımız yola çıktı. Şuan yolda ilerleyen saatlerde de muhtemelen 2 ekip daha göndereceğiz. Toplam 5 ekiple inşallah destek olmaya gideceğiz. Umarım tehlikeli bir boyutta değildir. Korktuğumuz gibi çıkmaz hepimize geçmiş olsun” dedi.

(SAKARYA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Elazığ’a seyyar AKOM tırını gönderdi

- Tırla birlikte 4 personel yola çıktı

- Başkan Ekrem Yüce: "Bu acıyı yakinen yaşayanlar olarak AKOM tırımızı deprem bölgesine gönderiyoruz"

SAKARYA (İHA) - Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı seyyar AKOM tırı bölgeye destek olarak gönderildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Bizde bu acıyı yakinen yaşayan vatandaşlar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hemen acilen ilk yardım tertibatı içerisinde olan ve acil tedbirlerimizi idare edecek AKOM tırımızı yani Acil Müdahale tırımızı hemen Elazığ ve Malatya şehrimize gönderiyoruz" dedi.

Alınan bilgilere, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiği belirtildi. Yaşanan deprem sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Acil müdahale ile iletişim araçlarının bulunacağı seyyar AKOM tırı bölgeye destek olarak gönderildi. Tıra 4 personel eşlik edecek.

Kardeşlik görevimiz

Tırın gönderilmesine katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, “Bu akşam Elazığ ve Malatya illerimizde 6.8 şiddetinde deprem olmuştur. Bu deprem münasebetiyle ben Elazığ ve Malatya’da ki bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Mevlam bir daha böyle acılar göstermesin, rahmetli olan vatandaşlarımıza ki onlar şehit mertebesinde öyle inanıyoruz, onlara Allah’tan rahmetler diliyoruz. Bizler Sakarya olarak bu depremi yaşayanlardan biriyiz. O dönemlerde ben de belediye başkanıydım ve şehrimizde bu depremi yaşamıştık. Ülkemizde ve Dünya’nın çeşitli yerlerinden yardımlar bizlere ulaştırılmıştı. Ve onlarla yaralarımızı sarmaya çalışmıştık. Bizde bu acıyı yakinen yaşayan vatandaşlar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hemen acilen ilk yardım tertibatı içerisinde olan ve acil tedbirlerimizi idare edecek AKOM tırımızı yani Acil Müdahale tırımızı hemen Elazığ ve Malatya şehrimize gönderiyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük, başkanımızın emrine gönderiyoruz, nerede uygunsa bu tırımızı hem koordinasyon merkezi sağlamak hem de acil yardım tedbiri almak üzere Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şuan da hareket etmek üzere bütün ekip arkadaşlarımız ile birlikteyiz. Devamlı telefonla görüşme halindeyiz, gerektiği zaman ihtiyaç duyulan bütün araç ve gereçlerimizi Elazığ ve Malatya’da ki kardeşlerimizin hizmetine amadeyiz, onların yaralarını sarmak bizim vatandaşlık, kardeşlik görevimizdir. 250’de battaniye temini için şuanda yola çıkıyoruz, inşallah orada ki vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirlerimizi aldık ve gerekli tedariklerimizi yaptık, tırımızı şuanda yola çıkarıyoruz. İlk etapta şuanda tırda görevli olan 4 arkadaşımız gidiyor. İhtiyaç duyuldukça anında göndermek üzere arkadaşlarımız hazır kıta beklemekteler” dedi.

(VAN) - Van’dan Elazığ’a arama kurtarma, sağlık ekibi ve çadır gönderildi

VAN (İHA) - Van İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ’a 19 araç, 72 personelden oluşuan arama kurtarma ekibi ve çadır gönderildi.

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tüm ülkede olduğu gibi Van’dan da yardım ekipleri gönderildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’den (AFAD) 10 araç ve 40 personel ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden 4 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 5 ambulans ile 32 personel gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli depremin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Olayı duyar duymaz personelle hemen kurumda topladıklarını ifade eden Uçar, "Afet Acil Durum Yönetim Merkezimizde arkadaşlarımızla kriz merkezini oluşturduk. Neler yapabiliriz, nasıl bir katkıda bulunabiliriz. AFAD başakanlığının talimatı üzerine teyakkuzda bulunmamızı, haber verildiğinde her an bölgeye ekip sevk edileceğini söylediler. Bize bütün personelimizi buraya topladık. Toplamda 40 personel ile arama kurtarma aracı, keşif aracı, koordinasyon tırı, 6x6 arama kurtarma araçları, 4 tanede orta sınıf arama kurtarma aracı olmak üzere toplam 10 araç bölgeye gönderdik. Bunun yanında yardım ve çadır malzemesi olarak bizden sadede çadır talep edildi.Depomuzda mevcut 360 adet çadırı tırlara yükleyip olay yerine intikal ettiler" dedi.

(HAKKARİ) - Hakkari’den Elazığ’a sağlık ekibi gönderildi

HAKKARİ (İHA) - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Elazığ’a UMKE ve ambulans ekipleri sevk edildi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra bölgeye UMKE ve ambulans ekibi sevk edilmeye başlandı. Bu kapsamda

Hakkari il merkezi ve Yüksekova ilçesinde 5 kişilik UMKE ve 2 ambulans ekibi Elazığ’a gönderildi.

(BOLU) - Bolu’dan, Elazığ depremine 11 kişilik sağlık ekibi desteği yola çıktı

BOLU (İHA) - Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Bolu’dan oluşturulan 11 kişilik UMKE ve 112 Sağlık ekibi destek için yola çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ardından bölgeye Türkiye’nin çeşitli illerinden AFAD, Türk Kızılay, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri ile yardım malzemeleri gönderiliyor.

Bolu’da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5 kişilik UMKE ekibi, 1 adet lojistik araç ve 2 ekip halinde 6 kişilik 112 Sağlık ekibi Elazığ depremine destek için toplandı. Ekipler araçlara doldurdukları çok sayıda medikal malzeme ve yataklarla gece saatlerinde yola çıktı. Ayrıca, İl AFAD Müdürlüğü ekiplerinin destek için hazır şekilde bekletildiği öğrenildi.

(DÜZCE) -Düzce Kızılay’dan bölgeye 2 araç

DÜZCE (İHA) - Kızılay Batı Karadeniz Afet Koordinasyon Merkezi Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında kurulan kriz masasında bölgeden ve Ankara’dan gelecek haber beklenirken bölgeye 1 iletişim öncü aracı, 1 ikram aracı ve 4 personel ile afet bölgesine gitti. Düzce AFAD ekipleri de teyakkuzda beklemesini sürdürüyor.

Elazığ’da akşam saatlerinde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılay Batı Karadeniz Afet Koordinasyon Merkezi’den Elazığ’a takviye araçlar yola çıktı. Kurulan kriz masasında Elazığ ile sürekli iletişim halinde olunurken 1 iletişim öncü aracı, 1 ikram aracı ve 4 personel ile bölgeye giden ekipler Elazığ’da vatandaşlara yardım ulaştıracak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın deprem nedeni ile kriz merkezinde bir araya geldiklerini dile getirerek bölgeye ilk etapta 2 araç gönderdiklerini dile getirdiler. Başkan Aydın şöyle devam etti: ‘ Öncelikle milletimizin başı sağolsun geçmiş olsun diyorum hepimize. Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında afet bölgesinde kriz merkezi oluşturduk. Ankara’dan gelen bilgi ve talimatlar sonrasında biz öncelikle 2 aracımızı 1 öncü aracımızı ve 1 ikram aracımızı ve 4 personeli bölgeye gönderdik. Burada 15 personelimiz ile birlikte Ankara’dan gelecek talimatlar doğrultusunda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Diğer araçlarımız hazır. Depomuz ve lojistik kısmımız hazır. Oradan gelecek ihtiyaç durumuna göre hazır vaziyette bekliyoruz’ şeklinde konuştu.

Binlerce kişilik malzeme mevcut

Batı Karadeniz Afet Yönetimi Merkezi’nde binlerce kişilik malzemelerinin olduğunu dile getiren Başkan Aydın; ‘ Öncelikle hedefimiz barınma ve beslenmeye yönelik biz yardım faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Kızılay’ın ana faaliyet alanı olması nedeni ile. Biz batı Karadeniz bölge olarak inşallah böyle bir şeye ihtiyaç duyulmaz. Ancak olması halinde binlerce kişilik yemek ve gıda ve aynı zamanda barınma ihtiyacını karşılayacak duruma sahibiz. İnşallah gerek kalmaz ama biz her türlü duruma hazırız’ dedi.

Talebe göre bölgeye gönderebiliriz

Bölgenin kış şartları nedeni ile soğuk olduğunu ve ellerinde kışlık battaniye ve kış şartlarına uygun çadırlarının olduğunu dile getiren Başkan Aydın son olarak şunları söyledi: ‘ Bölgede kış koşulları mevcut ve biz her iklim koşulundu meydana gelebilecek afetler için hazırız. Bölgede mevsim kış olduğu için battaniyelerimiz, kışlık battaniyemiz yatak ve buna uygun çadırlarımız mevcut. İnşallah bunlara gerek duymayız. Bir ihtiyaç duyulması halinde bunlar stoklarımızda mevcut. Her türlü talimat sonrasında bunları bölgeye sevk edebiliriz.’

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına bağlı Türkiye genelindeki 25 bölgesel Afet Lojistik Deposu Elazığ’da yaşanan 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından teyakkuz haline geçti. Yakın şehirlerden başlamak üzere afet bölgesine sevkiyatlar yapılmaya başlandı. Düzce Bölgesel afet lojistik deposuda bu kapsamda teyakkuz haline geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.