Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Bayrağı Altında Kürtçe Şarkılarla Nevruz Kutlamasına Polisten Müdahale

Eskişehir Anadolu Üniversitesi içerisinde Nevruz kutlamaları yapmak isteyen öğrenci grubuna polis ekipleri müdahale etti.Üniversite içerisinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, ilk olarak Türk Bayrağı’nın bulunduğu boş alana yöneldi....

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Anadolu Üniversitesi içerisinde Nevruz kutlamaları yapmak isteyen öğrenci grubuna polis ekipleri müdahale etti.
Üniversite içerisinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, ilk olarak Türk Bayrağı’nın bulunduğu boş alana yöneldi. Nevruz ateşi yakmak için grup tarafından alana getirilen tahta parçaları polis ekipleri tarafından toplatıldı. Türk Bayrağı’nın etrafında halay çekerek Kürtçe sloganlar atan gruba polis ekipleri izin vermedi. Polis ekiplerin uyarılarına rağmen dağılmak istemeyen öğrencilere biber gazı ile müdahale edildi. Üniversitenin çıkış kapısına doğru ilerleyen grup, bu sırada polis ekiplerine taş attı. Müdahale sırasında gözaltına alınan 2 öğrenci bir süre sonra serbest bırakıldı. Polis ekipleri, grubu okul dışına çıkarttı. Ardından Yeşiltepe mahallesi ara sokaklarında ekiplerin kovaladığı grup dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.