Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunceli’de PKK’nın sözde Özel Güç Sorumlusu öldürüldü

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde terör örgütü PKK’nın sözde Özel Güç Sorumlusu düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimler, Ovacık ilçesi kırsalında "Şehit...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 00:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 00:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’de PKK’nın sözde Özel Güç Sorumlusu öldürüldü

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde terör örgütü PKK’nın sözde Özel Güç Sorumlusu düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birimler, Ovacık ilçesi kırsalında "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Caner Erden-231" operasyonu düzenledi. Timler, operasyonda terör örgütü PKK’nın sözde Ovacık Özel Güç Sorumlusu olan Suriye uyruklu Ruhat Diyar kod adlı terörist ölü olarak ele geçirdi. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde ise 1 M-16 tüfek, 1 el bombası, 5 adet şarjör,100 det mermi, 1 adet hafıza kartı ve radyo ele geçirildiği öğrenildi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak,"Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca terörist unsurları yakalamak,etkisiz hale getirmek, teröristlere ait sığınak,barınakları tespit ve imha etmek maksadıyla, Ovacık ilçesi mülki sınırları içerisinde operasyon düzenlendi. Operasyonda kapsamında terör örgütü mensubu bir grupla sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada Ruhat kod adlı sözde Ovacık Özel Güç Sorumlusu bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi"dedi.

Bölgede, terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edildiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.