Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunceli’de helikopter radardan kayboldu! 7'si polis 12 kişi...

Tunceli’de içerisinde 14 kişinin bulunduğu bir helikopter radardan kayboldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Tunceli’de içerisinde 14 kişinin bulunduğu bir helikopter radardan kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Tunceli’de bir polis helikopterinin yaklaşık bir saat önce radardan kaybolduğu, düşmüş olabileceği belirtildi. Helikopterin içerisinde 8 polis ile 2 hakiminde yer aldığı 14 kişinin bulunduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği, radardan kaybolan helikopterle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğünün değerlendirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir

Tunceli’de içerisinde 12 personelin bulunduğu helikopterle radar bağlantısı kesilmesinin ardından bölgeye Tunceli, Elazığ ve Diyarbakır’dan çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinden 11.40 sıralarında havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmişti. İçerisinde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 Astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 12 personelin bulunduğu helikopterin Pülümür ilçesi Kocatepe mevkii civarında dağlık alanda olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğünün değerlendirildiği öğrenildi.

Tunceli’den kurtarma ekiplerinin bölgeye gittiği, ancak henüz bir sonuç alamadığı bildirildi. Elazığ ve Diyarbakır’dan da İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yola çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.