Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunceli’de 2 PKK’lı öldürüldü, çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Tunceli’de güvenlik güçleri tarafından hava destekli olarak gerçekleştirilen operasyonda 2 PKK’lı öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.Tunceli Valiliği tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklamada, “23...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’de güvenlik güçleri tarafından hava destekli olarak gerçekleştirilen operasyonda 2 PKK’lı öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.
Tunceli Valiliği tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklamada, “23 Ekim 2016 günü Ovacık İlçesi Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı batısında bulunan Pir Sultan Deresi mevkiinde güvenlik güçlerimizce İHA ile icra edilen Keşif/gözetleme faaliyeti esnasında bir grup BTÖ mensubu tespit edilmiştir.
Tespit edilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek için hva destekli operasyon başlatılmış olup, tespit edilen noktalar ve teröristlerin kaçış güzergahları F-16 uçaklar ile bombalanarak, Kobra helikopterlerle ateş altına alınmıştır.
Bahse konu gerçekleşen operasyon kapsamında 2 erkek BTÖ mensubu terörist etsiz hale getirilmiştir.
Operasyon sonrası bölgede gerçekleştirilen arama tarama faaliyetinde;
1 adet doçzka silahı, 1 adet roketatar, 2 adet RPG anti tank mühimmatı, 3 el bombası, 3 kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet kaleşnikofa ait dolu şarjör, 15 adet sırt çantası, 19 kilogram patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı, 1 adet telsiz, 3 adet sığınak ele geçirilmiş, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla muhafaza altına alınmıştır.
Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.