Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunceli’de 17 kişi tutuklandı

Tunceli’de darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması çerçevesinde aralarında asker, polis, hakim ve savcıların da bulunduğu 17 kişi tutuklanırken, 125 kişi açığa...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’de darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması çerçevesinde aralarında asker, polis, hakim ve savcıların da bulunduğu 17 kişi tutuklanırken, 125 kişi açığa alındı.
Tunceli Valiliği, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kentteki çalışmalarda bir general, bir albay, 2 yarbay ve 2 subayın tutuklandığı belirtilerek, bir subayın adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, İl Jandarma Alay Komutanı ile 6 subay, 3 astsubay ve bir uzman çavuşun açığa alındığı bildirildi. Kentte bir 2’nci sınıf emniyet müdürü, iki 3’üncü sınıf emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 25 komiser ve 49 polis memurunun açığa alındığı kaydedilen açıklamada, “Bir emniyet amiri, bir komiser ve bir komiser yardımcısı adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, bir emniyet amiri tutuklanmıştır. 5 polis memuru hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Adli personelden 7 hakim ve 3 savcı tutuklanmış, bir hakim gözaltına alınmıştır. Milli Eğitim personelinden bir maarif müfettişi, bir araştırmacı ve 14 öğretmen açığa alınmıştır. Tunceli Üniversitesi’nden biri profesör, 7’si doçent, 6’sı yardımcı doçent, 4’ü öğretim görevlisi olmak üzere toplam 18 personel açığa alınmıştır. İlimizde kapatılan özel okullardan bir öğretmen ve bir muhasebeci tutuklanmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü açığa alınmıştır” denildi.
Açıklamada, FETÖ/PDY ile bağlantıları tespit edilen bir gündüz bakımevi, bir ilkokul, bir ortaokul, 2 lise ve 3 derneğin faaliyetlerine son verildiği de kaydedilerek, “Bu kuruluşların taşınır ve taşınmazları ile mal varlıkları Valiliğimizce oluşturulan komisyonlar marifetiyle kurumlarımıza devredilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.