Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunceli Valiliği:

Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesine 30-40 kişilik grupla sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada, 1 uzman çavuşun şehit olduğunu, 3 polisin yaralandığını ve 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli Valiliği:
Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesine 30-40 kişilik grupla sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada, 1 uzman çavuşun şehit olduğunu, 3 polisin yaralandığını ve 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, teröristlerin olay sırasında 2 ambulansı yaktığını kaydetti.
Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “04.50 sıralarında Nazımiye ilçesine sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik bölücü terör örgütü mensubu grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğüne destek kuvvet amacıyla gelen İlçe Jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 kahraman jandarma uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2’si tedavileri için Elazığ’a helikopter ile sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca 112 Acil Servisimize ait olan 2 ambulans olay esnasında teröristlerce yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şahıs jandarma unsurlarımızca gözaltına alınmıştır. Nazımiye ilçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.