Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK’daki Sivil Memurlardan “Zam” Eylemi

TSK’da görev yapan sivil memurlar, 27 Mayıs ihtilalinin yıl dönümünde Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.TSK’da örgütlü SİME-SEN ve SAVDES-SEN üyeleri, 27 Mayıs ihtilalinin yıl dönümünde Maliye Bakanlığı önünde toplanarak,...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK’da görev yapan sivil memurlar, 27 Mayıs ihtilalinin yıl dönümünde Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.
TSK’da örgütlü SİME-SEN ve SAVDES-SEN üyeleri, 27 Mayıs ihtilalinin yıl dönümünde Maliye Bakanlığı önünde toplanarak, askeri personele verilen zamların sivil personele de verilmesini istediklerini dile getirdi. Grup adına basın açıklamasını SİME-SEN üyesi Şenay Babadağ yaptı. Babadağ, yayınlanan kararnamenin asker ve polise yönelik olduğunu bildiklerini ve özellikle terörle mücadele eden askeri personelin her türlü zammı hak ettiklerine inandıklarının altını çizdi. Babadağ şöyle devam etti:
“Bizler sivil memurlar olarak aynı kurum içince omuz omuza görev yapan, aynı görev risklerini taşıyan çalışanlarız. Ancak sayısal veriler göstermektedir ki, sivil memurlar olarak bizler çalışma koşulları zorluğunda şampiyon, ne var ki nimet paylaşımında sonuncuyuz.”
Basın açıklamasının yapıldığı sırada bir kadının bayılması üzerine konuşmaya bir süre ara verildi.
SİMESEN ve SAVDES-SEN üyeleri üzerinde, “Sivil memursun dediler zammımızı vermediler”, “Söz istiyoruz, verilen sözde durulsun diyoruz” yazılı pankartlar açarak sloganlar attı. Ayrıca üyelerden bir kaçı temsili olarak kendilerini zincirledi ve ellerinde zamlardaki dengeyi temsil ettiğini belirttikleri terazi taşıdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.