Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK: Nusaybin, Şırnak Ve Yüksekova’da Toplam Bin 404 El Yapımı Bomba İmha Edildi

TSK, Şırnak, Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden terörle mücadele operasyonlarında 13 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova’da bugüne kadar devam operasyonlarda...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK, Şırnak, Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden terörle mücadele operasyonlarında 13 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova’da bugüne kadar devam operasyonlarda ise bin 404 el yapımı bombanın imha edildiği bildirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele operasyonlarında Mardin’in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak’ta 4 ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi. TSK’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugüne kadar Mardin’in Nusaybin ilçesinde toplam 244, Şırnak’ta 212 ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 177 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Ayrıca, Nusaybin’de 8, Şırnak’ta 9 ve Yüksekova’da ise 11 el yapımı patlayıcının imha edildiği ve operasyonların devam ettiği Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova’da bugüne kadar toplamda bin 404 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi. Yüksekova’da devam eden operasyonlar sonucunda yapılan aramalarda bir adet G3 Piyade Tüfeği, 4 adet şarjörü, 363 adet G3 fişeği, 7 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 33 adet Kaleşnikof fişeği, 4 adet tabanca, 7 adet tabanca şarjörü, 53 adet tabanca fişeği, 6 adet av tüfeği, 27 adet av fişeği, 3 adet kurusıkı tabanca, 3 adet şarjörü, bir adet gündüz görüş el dürbünü, bir adet uyku tulumu, 3 adet büyük tüp ve 2 adet küçük tüpün ele geçirildiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.