Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK, IŞİD Mevzilerini Ateş Altına Aldı

Sabah saatlerinde Suriye’den atılan iki roketin Kilis kent merkezine düşmesi sonucu bir kişi yaralanırken, görgü tanıkları büyük bir panik yaşadıklarını ifade ettiler. TSK, IŞİD mevzilerini ateş altına aldı.Bugün sabah saatlerinde Suriye’den...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK, IŞİD Mevzilerini Ateş Altına Aldı
Sabah saatlerinde Suriye’den atılan iki roketin Kilis kent merkezine düşmesi sonucu bir kişi yaralanırken, görgü tanıkları büyük bir panik yaşadıklarını ifade ettiler. TSK, IŞİD mevzilerini ateş altına aldı.
Bugün sabah saatlerinde Suriye’den atılan iki roketin birinin Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde bir sokağa, diğerinin ise Zeytinli Mahallesi’nde bir eve düşmesi sonucu bir kişi yaralandı. Roketin düştüğü okula çok yakın olan Kartalbey İlkokulu’nda eğitim gören çocuklar, bir anda patlama sesi duyduklarını ifade ederek, “Korkudan sınıflarımız koştuk. Korku ve heyecan içerisindeyiz. Velilerimiz okula gelerek bizi aldılar. Çok korktuk herkes sınıflara koştu. Öğretmenlerimiz bizleri dışarı bırakmadı, velilerimiz bizi okuldan aldı, ama çok korktuk" dedi.
Vatandaşlar ise bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını isteyerek, "Bunlara alışmak zorunda kaldık. Hiç hoşumuza gitmiyor. Herkes bir korku içerisindeler. Devletimizin bu işe bir çözüm bulması gerekiyor. Geceleri uyuyamıyoruz” diye konuştular.
Öte yandan, Zeytinli Mahallesi’nde roketin düştüğü evden başka evlerde de hasar olduğu öğrenildi.
Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba imha uzmanlarının incelemeleri sürüyor.
Kilis’e atılan roketlerden sonra IŞİD mevzileri angajman kuralları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ateş altına aldı. Fırtına obüs ve tank birliklerinin IŞİD mevzilerine top atışı yaptığı öğrenildi.
Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.