Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK: "Bitlis’te 600 Kilogram Eyp Ele Geçirildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri, Bitlis’in Güroymak ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda arazide gömülü olarak 600 kilogram el yapımı patlayıcı ve mühimmatın ele geçirildiğini, Şırnak’ta ise barikatlara, kilit taşları altında yola, evin...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK: "Bitlis’te 600 Kilogram Eyp Ele Geçirildi"
Türk Silahlı Kuvvetleri, Bitlis’in Güroymak ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda arazide gömülü olarak 600 kilogram el yapımı patlayıcı ve mühimmatın ele geçirildiğini, Şırnak’ta ise barikatlara, kilit taşları altında yola, evin kapısına, düdüklü tencere içerisine tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcıların tespit edilerek imha edildiğini açıkladı.
TSK’dan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlarda 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı harekat kontrolündeki Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Bitlis ili Güroymak ilçesi kırsalında icra edilen Şehit Jandarma Onbaşı İbrahim AY-1 operasyonunda, arazide gömülü olarak 600 kilogram el yapımı patlayıcı ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.
Bir diğer açıklamada ise, Şırnak’ta düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin barikatlara, kilit taşları altında yola, evin kapısına, düdüklü tencere içerisine tuzaklanmış oldukları el yapımı patlayıcıların tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen, Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil operasyonunda yapılan arazi arama tarama faaliyetleri esnasında ise kayaları oyarak mevzii yapabilmek maksadıyla kullanılan iki adet hiltinin ele geçirildiği ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.