Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakonya balığı hastanelik etti

Kastamonu’nun Cide ilçesinde, trakonya balığının ısırması sonucu bir vatandaş hastanelik oldu.Cide sahilde istavrit balığı avlayan Sefer Altun’un oltasına trakonya balığı yapıştı. Balığın türünü ve tehlikesini bilmeyen Altun,...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu’nun Cide ilçesinde, trakonya balığının ısırması sonucu bir vatandaş hastanelik oldu.
Cide sahilde istavrit balığı avlayan Sefer Altun’un oltasına trakonya balığı yapıştı. Balığın türünü ve tehlikesini bilmeyen Altun, oltadan çıkarttığı esnada balığın parmağını ısırmasıyla bir anda fenalaştı. Parmağı ve eli bir anda şişen Sefer Altun çevredeki tanıdıkları tarafından Cide Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Trakonya balığını daha önce hiç görmediği için çıplak elle oltadan çıkardığını ifade eden Sefer Altun, "Bir anda parmağımda bir acı hissettim ve hemen elim şişmeye başladı ve fenalaştım. Bir balığın bu kadar tehlikeli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Sonradan öğrendim ki bu balığın sokması ölümcül olabiliyormuş. Cide’de şu an özelikle yazlıkçılar yoğun şekilde oltayla balık avlıyorlar. Tanımadıkları balığı çıplak elle tutmasınlar" diye konuştu.
Dünyada (Trachinus Draco) olarak bilinen ve Karadeniz’de nadir görülen trakonya balığının tehlikesine dikkat çeken balıkçı İlhan Doğu ise, "Türkiye sularında 4 ayrı türü bulunuyor. Bu canlılar birbirlerine çok benzeyip göğüs ve sırt yüzgeçlerinin ön kısmındaki dikenlerinde çok etkin zehir içerirler. Boyları en fazla 35-40 santime kadar uzayan bu balık türleri, genelde kendilerini kuma gömerler. Üzerlerine basıldığında ya da elle tutulduğunda dikenleri batar ve çok şiddetli bir ağrıyla birlikte yara şişer ve kızarmaya başlar. Çok ciddi tehlike oluşturabilirler. Bulantı, kusma, kramp, şok ve hatta kalp durmasına yol açabilirler. Zehrin etkisini azaltabilmek için yara yerinin dayanılabildiği kadar sıcak suya sokulup alkol ve buz ile pansuman yapılmalı ve vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürmelidir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.