Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik Polisi Oğluna Ceza Kesti

Mersin’in Mut ilçesinde bir trafik polisi, motosiklete kask takmadan binen oğluna 92 TL para cezası kesti.Mut Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş ve trafik ekipleri, ilçenin belirli bölgelerinde yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Mut ilçesinde bir trafik polisi, motosiklete kask takmadan binen oğluna 92 TL para cezası kesti.
Mut Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş ve trafik ekipleri, ilçenin belirli bölgelerinde yaptığı denetimlerde, çok sayıda motosikleti trafikten men ederken, evraklarında eksik bulunan sürücülere ise cezai işlem uyguladı.
Trafik başpolis memuru Yaşar İlbasan uygulama esnasında motosikletle gelen oğlu Köker Yavuz Kağan İlbasan’ı (20) durdurarak evraklarını inceledi. İlbasan, evrakları tam olan ancak kask takmayan oğluna 92 TL tutarında ceza yazdı.
Toplumda polisin kendi çevresine ceza kesmediğine dair yaygın bir kanaat olduğunu söyleyen Yaşar İlbasan, "Bunu çürütecek en güzel örneğini bugün yaşadık. Oğlum Köker Yavuz Kağan İlbasan’a, kask takmadığı için ceza kestim. Eğer başka eksiği olsaydı o eksiklerden dolayı da ceza keserdim. Bu cezanın parasını kendi kazancıyla ödeyecek ki ona ders olacak" dedi.
Köker Yavuz Kağan İlbasan ise, polis oğlu olmasının ceza yemesinin önüne geçemeyeceğini ifade ederek, "Hata yaptım ve ben de cezamı çekeceğim. Babamın bugüne kadar insanları ayırt etmeden çalışmasına her zaman destek veriyorum. Bundan sonra da ceza yememek için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Çalışarak bu parayı kazanıp cezamı ödeyeceğim" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Murat Güney de, ilçede görev yapan trafik ekiplerinin, hiç kimseyi ayırt etmeden çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Kurallara uymayan kim olursa olsun eksiği varsa cezai işlem uygulanır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.