Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’da FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlarda 67 kamu görevlisi tutuklandı

Trabzon’da FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne yönelik şu ana kadar 67 kamu görevlisi tutuklandı.Trabzon’da FETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili hakkında işlem yapılan kamu görevlisi sayısı 794, görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısı...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’da FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne yönelik şu ana kadar 67 kamu görevlisi tutuklandı.
Trabzon’da FETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili hakkında işlem yapılan kamu görevlisi sayısı 794, görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısı ise 659 oldu.
Konuyla ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Trabzon’da FETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilgili hakkında işlem yapılan kamu görevlisi sayısı 794’a, görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısı ise 659 olarak gerçekleşti.
İl genelinde FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlarda; 7 mülki idare amiri, 3 İl Jandarma Komutanlığı, 214 İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Dördüncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, 40 Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 5 Kredi ve Yurtlar Kurumu, 343 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 55 İl Müftülüğü, 3 Trabzon Dini İhtisas Merkezi Müdürlüğü,5 Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı, 2 Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, 14 Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve 1 Orman Bölge Müdürlüğü, 1 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 1 Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, 2 Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, 57 Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 17 Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, 2 Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 9 Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve 1 Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü, 2, PTT Başmüdürlüğü personeli olmak üzere toplam 794 kamu görevlisi hakkında işlem yapılırken, bunlardan 659’u görevden uzaklaştırıldı.
Gözaltına alınarak çıkartıldığı mahkemece ise toplam 67 kişi tutuklanırken 44 kişi de adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.