Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’da FETÖ Darbe Girişimi sonrasında 29 kişinin gözaltı işlemleri sürüyor

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturmalar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.Yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturmalar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan yazılı açıklamada, "Anayasal düzene karşı suçlar, Yasama ve Yürütme Organı’nı ortadan kaldırmaya teşebbüs ile silahlı terör örgütünün yöneticisi veya üyesi olmak suçlarına ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bugüne kadar toplam 218 kişi hakkında soruşturma işlemi yapılmış olup devam eden soruşturmalar kapsamında 97 şüpheli hakkında tutuklama, 68 şüpheli hakkında adli kontrol, 8 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile kolluktan serbest bırakılma, 2 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan ifade alma işlemi sonucu serbest bırakılma koruma tedbiri uygulanmış olup, 14 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Halen 29 şüpheli gözaltında bulunmaktadır. Haklarında soruşturma yapılan şüphelilerin 39’u Hakim ve Cumhuriyet Savcısı, 39’u okul müdürü ve öğretmen, 3’ü mülki idare amiri, 3’ü doktor, 27’si akademisyen, 1’i eski akademisyen ve eski milletvekili, 65’i emniyet mensubu, 3’ü din görevlisi, 7’si asker olup diğer şüpheliler değişik mesleklerden oluşmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.