Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’da düğün ve asker eğlencelerine 31 bin 590 TL ceza kesildi

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından “Senin sevincin başkasının gözyaşı olmasın” sloganıyla düğün ve asker eğlencelerinde silah ve patlayıcı maddelerinin kullanılmaması için çalışma...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından “Senin sevincin başkasının gözyaşı olmasın” sloganıyla düğün ve asker eğlencelerinde silah ve patlayıcı maddelerinin kullanılmaması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında 31 bin 590 TL idari ve trafik cezası kesilirken, 69 kişi hakkında işlem başlatıldı.
Yaz aylarında düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması gibi etkinliklerde silah ve patlayıcı maddelerin kullanımının artması Trabzon Emniyet Müdürlüğünü harekete geçirdi. Konvoy yaparak trafiğin tehlikeye düşürülmesi ve çevreye rahatsızlık verilmesi gibi olayların da sıklıkla meydana gelmesi nedeniyle vatandaşlar arasında korku, panik ve tedirginliğe yol açtığı ve ölüm, yaralanma gibi üzücü olaylara sebep olunduğu için Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından “Senin sevincin başkasının gözyaşı olmasın” sloganıyla bir çalışma başlatıldı.
Trabzon’da Haziran- Temmuz aylarını kapsayan iki aylık dönem içerisinde yapılan uygulama denetim ve kontrollerde yasalara aykırı olarak ateşli silah kullandığı, taşıdığı ve bulundurduğu tespit edilen 49 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı ve toplamda 48 silaha el konulduğu belirtildi. Yine aynı dönemde yasalara aykırı olarak kurusıkı tabanca kullandığı, taşıdığı ve bulundurduğu tespit edilen 20 kişi hakkında işlem yapıldığı, 20 kurusıkı silaha el konulduğu ve toplam 17 bin 620 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi. Bu süre içerisinde araç konvoylarında trafik kurallarını ihlal eden, trafiği yavaşlatan, abartı egzoz ve aşırı korna çalmak suretiyle çevreyi rahatsız ettiği tespit edilen 103 araç sürücüsüne toplamda 13 bin 970 TL trafik cezası uygulandığı kaydedildi.
Bu olayların önlenebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce “Senin sevincin başkasının gözyaşı olmasın” sloganı ile bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmasına başlandı. Bu kapsamda; belediye nikah görevlileri ile görüşülmesi ve nikâh işlemleri sırasında; düğünlerde, araç konvoylarında, silah ve patlayıcı madde kullanılmaması konusunda vatandaşlarımıza gerekli uyarı ve bilgilendirmenin yapılması, mahalle muhtarları ile yapılan toplantılarda; kutlamalarda silah ve patlayıcı madde kullanılmaması ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi, İl ve İlçe Müftülükleri ile işbirliğine gidilerek hutbelerde bu tür törenlerde silah ve patlayıcı madde kullanılmaması ile ilgili bilgilendirmelere yer verilmesinin sağlanması, düğün salonu sahipleri ve müzisyenlere ile görüşülerek konu ile ilgili anonsların yapılması ve konu ile ilgili broşür dağıtılması ve afiş asılması gibi çalışmaların yapıldığı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.