Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’da 12 öğretmen Bylock’dan tutuklandı

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi yürütmüş olduğu FETÖ/PDY’nin mesajlaşma programı BYLOCK soruşturması kapsamında 2 hafta önce gözaltına aldığı 2’si kadın 14 öğretmenden 12’si...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şubesi yürütmüş olduğu FETÖ/PDY’nin mesajlaşma programı BYLOCK soruşturması kapsamında 2 hafta önce gözaltına aldığı 2’si kadın 14 öğretmenden 12’si bugün tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY’nin mesajlaşma programı BYLOCK soruşturması kapsamında 2 hafta önce gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları süren 2’si kadın 14 öğretmen bugün Trabzon Adliyesi’ne getirildi. Soruşturma savcısı tarafından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 14 şüpheliden 12 öğretmen hakim tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi. 2 kadın öğretmen ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Trabzon Valiliği devlet kurumlarında görev yapan memurlara yönelik sürdürdüğü FETÖ/PDY kapsamında haklarında inceleme başlatılan memur sayısı 917’ye yükseldi.
Soruşturma kapsamında 516 kişi kamudan atılırken, 106 eski kamu çalışanı ise; tutuklanarak cezaevine gönderildi. Valilik tarafından verilen resmi rakamlarda en fazla tutuklama 59 polis memuru ile Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nde oldu. En fazla ihraç ise 282 öğretmen ile Milli Eğitim’de gerçekleşti. Trabzon Emniyet Müdürlüğü FETÖ/PDY operasyonlarını sürdürdüğü öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.