Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tosya’da Köylüler Telefon İle 18 Bin TL Dolandırıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Ermelik ve Yukarı Kayı köylerinde meydana gelen olayda, köylüler telefon dolandırıcılarına 18 bin TL kaptırdı.Edinilen bilgiye göre, ilçenin Yukarı Kayı köyünde ikamet eden F.K. isimli vatandaşı ev telefonundan...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Ermelik ve Yukarı Kayı köylerinde meydana gelen olayda, köylüler telefon dolandırıcılarına 18 bin TL kaptırdı.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Yukarı Kayı köyünde ikamet eden F.K. isimli vatandaşı ev telefonundan arayan ve kendilerini jandarma komutanı olarak tanıtan dolandırıcılar, nüfus cüzdanının bir teröristin eline geçtiğini söyledi. F.K. hakkında araştırma yapılacağını belirten dolandırıcılar, verdikleri hesaba para yatırılmasını, araştırmanın tamamlanmasının ardından paranın iade edileceğini söyledi.
Ev telefonundan F.K.’nin torununu da arayan dolandırıcılar, jandarmanın 2 bin lira para verdiğini, bu paranın ne olacağını dedesine sormasını istedi. Torununun jandarmanın 2 bin lira verdiğini ve bu paranın ne olacağını sormasıyla olayın gerçek olduğuna inanan F.K.’yi dolandırıcılar bir süre sonra tekrar aradı. "Siz dolandırıcı mısınız?" diye soran F.K.’ye "Ne dolandırıcısı hakkındaki araştırma tamamlandıktan sonra paranı geri alacaksın" yanıtını alınca şehir merkezine gelerek dolandırıcıların verdiği PTT hesabına bankamatik üzerinden tam 17 bin TL havale yaptı.
Yüklü miktarda havaleyi yaptıktan bir süre sonra F.K. dolandırıldığını anladı ve jandarma komutanlığına giderek şikayetçi oldu.
İkinci dolandırıcılık olayı ise ilçenin Ermelik köyünde yaşandı. Yine aynı yöntemi kullanan dolandırıcılar, Ermelik’te ikamet eden A.U.’yu telefonla arayıp para istedi. Dolandırıcıların verdiği hesap numarasına bin 200 TL havale yapan A.U. bir süre sonra dolandırıldığını anladı ve jandarma komutanlığına giderek şikayetçi oldu.
Jandarma ekipleri ilçenin Ermelik ve Yukarı Kayı köylerinde meydana gelen dolandırıcılık olayları ile ilgili çalışma başlattı. Olayların ardından yetkililer hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan para istemeyeceğini belirterek, böyle bir olayla karşılaşılması durumunda en yakın polis merkezine ya da jandarma komutanlığına başvurulması gerektiği uyarısında bulundu.
Güvenlik güçleri dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.