Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOMA gölgesinde namaz

Antalya’da bir grubun HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasını protestosu sırasında alanda öğle namazını kılan yaşlı adam dikkat çekti.Antalya’da HDP’nin protesto çağrıları karşılıksız kalırken, toplanan küçük gruplara...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da bir grubun HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasını protestosu sırasında alanda öğle namazını kılan yaşlı adam dikkat çekti.
Antalya’da HDP’nin protesto çağrıları karşılıksız kalırken, toplanan küçük gruplara polis müdahale etti. HDP Kepez İlçe Örgütü önünde toplanan bir grup, gözaltıları ve tutuklanmaları protesto etmek için oturma eylemi yapmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, eylemin izinsiz olduğunu söyleyerek grubun dağılmasını istedi. Mehmet Atay Caddesi’nin geliş ve gidiş noktasının kapatılmasının ardından polis eylemcilere tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler ilçe binası ve ara sokaklara kaçarken, olaylar sırasında refüjde öğle namazı kılan 84 yaşındaki Bitlisli Yusuf Akpınar dikkat çekti. Çimenlik alanda abdestini alan Akpınar, çevresindeki eylemcilere ve polislere aldırmadan ibadetini yaptı. Çok az Türkçe konuşabilen Akpınar, pazara geldiğini ve namazını refüjde kılmak zorunda kaldığını, olaylar karşısında az da olsa korku yaşadığını belirtti. Akpınar, namazını kıldıktan sonra gözlerden kayboldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.