Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta Yamaç Paraşütü Kazası: 1 Yaralı

Tokat’ın Turhal ilçesinde yapılan uluslararası yamaç paraşütü yarışında yaşanan kaza sonucu bir sporcu hafif yaralandı.Tokat’ın Turhal ilçesinde Şenyurt Mercimek Tepesi’nde 6 ülkeden 50 sporcunun katılımı ile düzenlenen Cross Country...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ın Turhal ilçesinde yapılan uluslararası yamaç paraşütü yarışında yaşanan kaza sonucu bir sporcu hafif yaralandı.
Tokat’ın Turhal ilçesinde Şenyurt Mercimek Tepesi’nde 6 ülkeden 50 sporcunun katılımı ile düzenlenen Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması başladı. Yarışmaya Burdur’dan katılan 40 yaşındaki Bahri Kılıçarslan, havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütünün kapanması sonucu sert iniş yapmak durumunda kaldı. Yaklaşık 50 metre yükseklikten kayalık alana düşen Kılıçarslan’ı kurtarmak için ekipler seferber oldu. İlk yardım ekipleri tarafından bir kayalığın kenarında bulunan Kılıçarslan’ın bilincinin yerinde olması müsabakaya katılanları rahatlattı. Kolunda kırık olduğu tahmin edilen Kılıçarslan, yapılan ilk müdahalenin ardından bölgenin dik ve kayalık olması nedeni ile arkadaşlarının yardımı ile yürüyerek bulunduğu yerden çıktı. 112 Acil Yardım ambulansına alınan Kılıçarslan, Tokat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Organizatör Oğuzkan Sadeer, pilotun havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütünün kanadına yanlış müdahale vermesi sonucu kazanın yaşandığını ileri sürerek, "Kalkış yaptığı yere çok yakın olduğu için sert iniş yaptı. Bölge kayalık olduğu için sert iniş yapması nedeni ile kolunda ufak bir kırık var. Durumu iyi. Havandan kaynaklı bir problem yok" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.