Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta terör operasyonunda 6 kişi tutuklandı

Tokat’ta, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ile birlikte gözaltına alınan 16 kişiden adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ile birlikte gözaltına alınan 16 kişiden adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından yaklaşık 5 gün önce Tokat merkezli 15 il de eş zamanlı terör örgütü PKK ve sözde gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ile birlikte 16 kişi gözaltına alındı. Ankara’da gözaltına alınarak Tokat’a getirilen Altınörs’ün emniyetteki ifade işlemleri devam ederken, 8 kişi adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanma talebi ile hakim karşısına çıkarılan zanlılardan D.B., İ.T., Ç.B., R.Ş., D.K., Y.D. ’terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanırken, B.Ö. ile B.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.