Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat Vali Yardımcısı ile 2 kaymakam tutuklandı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve darbe girişimi dolayısı ile yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tokat Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve darbe girişimi dolayısı ile yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tokat Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in tutuklandığı bildirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup cuntacının darbe girişimi sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve darbe girişimi dolayısı ile başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Devam eden soruşturma ve tutuklamalarla ilgili açıklama yapan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, darbe teşebbüsü bilgisi aldıklarında anda kriz masası oluşturarak İl Jandarma Komutanlığı ve 48. Piyade Alay Komutanlığı’ndan hiçbir askerin dışarı çıkmaması talimatını verdiklerini ayrıca önlem olarak belediye iş makinelerinin askeri binaların önüne park edilerek giriş ve çıkışların önlendiğini açıkladı. Ayrıca 15 Temmuz gecesi üniformalı hiçbir askerin dışarıya çıkmaması talimatını verdiklerini belirten Başsavcı Bayrakdar, “Bu karar çok faydalı oldu. Sonradan aldığımız istihbaratı bilgilere göre bazı silahlı kişilerin asker aradığını duyduk” dedi.
Başsavcı Bayrakdar, haklarında birçok delil olan FETÖ’ne üye 13 hakim savcı tutuklandığını belirterek, “Bir tane yeni doğum yapmış hakim hakkında adli kontrol kararı verildi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile birlikte Jandarmada çeşitli kademelerde görevli 7 rütbeli tutuklandı. Yine paralel örgütle irtibatı olduğunu tespit ettiğimiz bir Vali Yardımcısı, Turhal ve Zile Kaymakamları tutuklandı. Paralel yapı ile bazı faaliyetler içinde olduğunu tespit ettiğimiz öğretmenevi müdürü tutuklandı. Yine emniyette yapılan istihbaratı çalışmalar da daha önceden de bilenen ilçe emniyet müdürleri ile polis memurlarından tutuklama yaptık. Bunların sayısı ile ilgili kesin net rakam vermek doğru değil artabilir. Çünkü aralarında arama yakalama kararı olanlar var. Daha önceden ilimizde paralel yapıya yönelik olarak yapılan operasyonda savcılığımızın yapmış olduğu soruşturmayı yeniden ele aldık. 37 kişiye yakalama kararı çıkarttık, 7’si yakalanarak tutuklandı” diye konuştu.
Bu yapının dünyada eşi benzeri görülmemiş, Türk tarihinde de görülmemiş bir ihanet çetesi olduğunu ifade eden Başsavcı Bayrakdar, “Dikkat ederseniz bu yapının yapmış olduğu darbe teşebbüsünde devletin bazı kurumlarını ele geçirme hatta cumhurbaşkanımıza suikast, genel kurmay başkanımızı gözaltına alma, Cumhurbaşkanımıza doğrudan suikast düzenlemek istediler. Burada bazı durumları iyi görmemiz gerekiyor Bizim bu yapı ile mücadelemiz devam edecek. Kesinlikle devlete ihanet edenlere müsamaha göstermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.