Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat emniyetinde darbe operasyonu: 51 gözaltı kararı

Darbe girişiminin ardından Tokat’ta aralarında amir ve komiserlerin de bulunduğu 51 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alındı.Darbe girişiminin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PYD silahlı terör örgütü...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminin ardından Tokat’ta aralarında amir ve komiserlerin de bulunduğu 51 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alındı.
Darbe girişiminin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PYD silahlı terör örgütü ve devlete isyan kapsamında yapılan soruşturmada darbe teşebbüsü ve diğer illegal faaliyetlerine katıldığı değerlendirilen aralarında amir ve komiserinde bulunduğu 51 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alındı. Bu kapsamda il ve ilçelerde düzenlenen operasyonda gözaltı kararı verilen polislerin evlerin arama yapılıyor. Gözaltına alınan emniyet mensuplarının adli makamlara sevk edilmek üzere nezarette tutulduğu kaydedildi.
Antalya’dan Tokat’a getirilen general tutuklandı
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PYD silahlı terör örgütü ve devlete isyan kapsamında yapılan soruşturmada darbe teşebbüsü ve diğer illegal faaliyetlerine katıldığı değerlendirilen Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, gözaltına alındığı Antalya’dan Tokat’a getirilerek çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Darbeci askerlerin emirlerini ’yok hükmünde’ sayan Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ise Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı’na vekaleten atandı. Soruşturma kapsamında Cumartesi günü gözaltına alınan Tokat Adliyesi’nde görevli 15 hakim ile 1 savcıdan tutuklananlar olduğu, işlemlerin devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.