Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teslim Olan Teröristler, Bölücü Terör Örgütünün Halka Yaptıkları Zulmü Anlattı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde teslim olan 7 teröristten üçünün daha itiraf görüntülerine ulaşıldı. Teslim olan teröristler, bölücü terör örgütünün sözde yöneticilerinden aldıkları emirler doğrultusunda vatandaşların evlerini...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde teslim olan 7 teröristten üçünün daha itiraf görüntülerine ulaşıldı. Teslim olan teröristler, bölücü terör örgütünün sözde yöneticilerinden aldıkları emirler doğrultusunda vatandaşların evlerini yaktıklarını, genç yaştaki çocukların kandırılmalarını ve yaralı oldukları halde terör örgütü tarafından nasıl ölüme terk edildiklerini anlattı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde teslim olan 7 teröristten üçünün daha itiraf görüntülerine ulaşıldı. Teröristler, hainlerin genç yaştaki çocukları nasıl ölüme sürüklediğini, Kürt vatandaşların evlerini tahrip etmeleri için aldıkları talimatları, terör örgütü tarafından insan canının nasıl hiçe sayıldığını ve uğradıkları ihanetleri tek tek sıraladı.
“GİTTİKLERİ YOL İYİ BİR YOL DEĞİL, BU YOL KÜRT DAVASI DEĞİL”
15 yaşındaki çocukların, bölücü terör örgütü tarafından acımadan ölüme sürüklendiğini dile getiren itirafçı bir terörist, “Halk bizden kaçtı, evlerini terk edip gittiler. Evlerin duvarlarını deldik, evlerin altlarında tüneller kazdık. Kaçtığımız evleri yaktık, çok fazla zarar verdik Kürt halkına ve bölge halkına. Milletin göç etmesine sebep olduk. Milletin evlerini talan ettiler, millete zarar verdiler. Bize vaat ettikleri hiçbir şeyi yapmadılar. Bizi direkt ölüme sürdüler. Bize ‘değerli olan eşyaları alın, duvarları delin, işiniz bittiğinde evleri yakın’ dediler. Pişmanım, ben devletin adaletine sığındım. Teslim olmaya geldik, bizi aldılar, bize direkt yemek ve içecek verdiler. Bizi iyi ağırladılar. 16,17 yaşında, 15 yaşındaki genç çocuklar vardı, hepsi telef oldu. En kısa zamanda gelip devlete sığınsınlar, bunun başka bir çaresi yok. Gittikleri yol iyi bir yol değil, bu yol Kürt davası değil. Bunlar kin kusuyor, gencecik çocukları resmen ölüme sürüklüyorlar” diye konuştu.
“EĞER BU BARİKATLARIN HALKA BİR FAYDASI OLSAYDI, HALK BURADA OLURDU”
Teslim olmadan önce tereddütleri olduğunu belirten bir terörist, teslim olduktan sonra çok iyi muamele gördüğünü belirtti. Halkın terör örgütüne destek vermediğini, aksine terör yüzünden memleketlerini terk ettiğini anlatan itirafçı, “Eğer bu barikatların halka bir faydası olsaydı, halk burada olurdu, hendekleri, barikatları bırakıp gitmezdi. Teslim olmaya karar vermiştim ama korkum vardı. Yanlış anlaşılıp vurulma korkum vardı, biraz tereddütlerim vardı. Bir evden diğer bir eve geçmek için duvarlar deliniyordu, bir nevi tüneller açılıyordu. Mevziler yapılmıştı önceden. Önceden örgütün yerleştirdiği patlayıcılar vardı, evlerde patlama sonucu yıkım oluyordu” ifadelerini kullandı.
“YARALANDIĞIM GÜN BENİ BIRAKIP GİTTİLER AMA BU HASTANEDE BANA ÇOK İYİ DAVRANDILAR”
Terör örgütünün kendisini yaralı olduğu halde ölüme terk ettiğini, devletin ise kendisine kucak açıp tedavi ettiğini anlatan bir itirafçı ise, şunları kaydetti:
“Yanımda bir patlama oldu. Oradaki doktor sözde beni muayene etti ama herhalde etim çürüdü. Doğru dürüst muayene etmediği için gittikçe kötüleşmeye başladım. Beni tek başıma bir evde bıraktılar, orada epey zorlandım, epey kan kaybettim. Bu yüzden şimdi buradayım, arkadaşlar yardımcı oluyor, beni tedavi ettiler. Gençleri, cahil çocukları, yaşları küçük olan bütün insanları kandırıp bu hale getiriyorlar. Benim yaralandığım gün beni bırakıp gittiler ama burada hastanede bana çok iyi davrandılar, hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Bana her türlü yardımda bulundular.” (OED-
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.