Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teslim olan binbaşı adli kontrol şartıyla serbest

İzmir merkezli olarak yapılan ’Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma’ davasında fişleme yapıp, sahte delil ürettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı verilen muvazzaf askerlerden Deniz Binbaşı K.M., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı....

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir merkezli olarak yapılan ’Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma’ davasında fişleme yapıp, sahte delil ürettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı verilen muvazzaf askerlerden Deniz Binbaşı K.M., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca Binbaşı K.M’ye yurt dışına çıkış yasağı kondu.
’Askeri Casusluk’ olarak bilinen gizli askeri bilgi ve belge bulundurma davasında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 kişi yargılandıkları davada beraat etti. Bu soruşturma süresince sahte delil üretildiği ve fişleme yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun sürdürdüğü soruşturmada, aralarında dönemin İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın da bulunduğu polislerin yargılanmalarına başladı. 10 ilde yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 30 kişiden 8’i gözaltına alınmış, 6’sı tutuklanmıştı. 22 kişi ise halen aranıyor.
Bu operasyonun ardından paralel yapıya üye oldukları iddiasıyla bazı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli hakkında da gözaltı kararları alındı. Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ile Tuğamiral Ali Suat Aktürk ve 4 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi. Binbaşılardan H.Ö. İstanbul’da, Ö.G.’de Eskişehir’de gözaltına alınıp İzmir’e getirildi, ikisi de sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Hakkında yakalama kararı verilen muvazzaf askerlerden Deniz Binbaşı K.M. ise teslim olduktan sonra İzmir 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından, yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Polis, firari şüphelilerin peşinde.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.